Quantcast

Vilniaus universitetas steigs mokslo ir inovacijų centrą su Lankasterio universitetu

Vilniaus universitetas ketvirtadienį pranešė, kad steigs mokslo ir inovacijų centrą kartu su Anglijos Lankasterio universitetu.

Susitarimą dėl mokslo ir inovacijų centro R-E-D (angl. Research, Engagement and Delivery) sukūrimo VU Verslo mokykloje rektorius Rimvydas Petrauskas ketvirtadienį virtualiai pasirašė su Lankasterio universiteto vicekancleriu Simonu Guy'umi, (Saimonu Gajumi), BNS informavo VU atstovai.

Pasak VU, vienas pagrindinių naujojo centro tikslų – mokslo potencialo stiprinimas Lietuvoje ir visame Vidurio Europos regione, plėtojant inovatyvias ir kūrybiškas veiklas, inovacijas, stiprinant aukštos kokybės mokslo ir verslo partnerystę bei verslo studijas.

VU tikisi, kad į Lietuvą ateinant pasaulyje pripažintam universitetui bus sustiprintas Lietuvos mokslo potencialas, kartu su VU Verslo mokykla bus plėtojami aukšto lygio moksliniai tyrimai, stiprinama Lietuvos startuolių ekosistema, skatinama inovacijų plėtra ir apskritai prisidedama prie aukštojo mokslo konkurencingumo didinimo.

VU ir Lankasterio universiteto susitarimas apima ir bendradarbiavimą studijų srityje, kuriuo siekiama plėtoti verslo studijas ir mokymąsi visą gyvenimą.

Pasaulinio universitetų reitingo „QS World University Rankings“ vertinimu, Lankasterio universitetas yra 135-oje vietoje, Vilniaus universitetas – 423-iojoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
eilinis projektas numelzt babkiu is lt biudzeto
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių