Quantcast

Vilniaus turgavietėse lenkiška mėsa prekiauta kaip lietuviška

Vilniaus Kalvarijų ir Halės turgavietėse nesąžiningi prekeiviai lenkiškos mėsos gaminius pardavinėjo pažymėdami, kad mėsa gaminta Lietuvoje.

„Šnipiškių ūkio“ eksploatuojamoje Vilniaus Kalvarijų turgavietėje prekiauta lenkiška kiauliena, kuri ženklinimo etiketėse buvo nurodyta kaip lietuviška.

Patikrinimo metu nustatyta, kad kai kuriose prekybos vietose buvo maišoma lietuviška šviežia mėsa su lenkiška, o kainų etiketėse vartotojams nebuvo nurodyta mėsos kilmės šalis.
Inspektoriai nustatė tinkamumo vartoti terminų nesilaikymo, atsekamumo ir ženklinimo pažeidimų.

Bendrovės „Tugva“ eksploatuojamoje Halės turgavietėje taip pat nustatyti du prekiautojai, pardavinėjantys lenkišką kiaulieną, kurios ženklinimo etiketėse buvo nurodyta, kad mėsa pagaminta Lietuvoje.

Pagal veikiančių mobiliųjų veterinarijos ir muitinės pareigūnų grupių operatyvią informaciją išaiškinta, kad Krekenavoje, Panevėžio raj., registruota individuali įmonė iš Lenkijos įsivežtą kiaulieną Halės turgaus prekeiviams pardavė kaip savo įmonės produkciją. 14 turgaviečių prekiautojų nubausta piniginėmis baudomis.

„Patikrinimų metu nustatyti faktai, kad kai kurie Lietuvos paukštynai tiekia turgavietėms lenkišką produkciją, o prekybos vietose ji pardavinėjama kaip lietuviška. Turgavietėse nustatyta ir daugiau ženklinimo ir atsekamumo pažeidimų, klaidinančių vartotojus dėl mėsos ar jos produktų kilmės šalies“, – komentavo VMVT Veterinarijos sanitarijos skyriaus vedėjas Egidijus Simonis.

Pažeidimų rasta ir Kauno bei Marijampolės turgavietėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių