Quantcast

Vilniaus teisme už dezertyravimą nuteistas karys

Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas antradienį vienerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant vieneriems metams, už dezertyravimą skyrė buvusiam profesinės karo tarnybos kariui.

1982 metais gimęs nuteistasis D.R. įpareigotas be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, sutikimo neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms, pranešė teismas.

D.R., tarnaudamas Lietuvos kariuomenės Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalione, Garbės sargybos kuopoje, nuo 2008 metų spalio 6 dienos be pateisinamų priežasčių neatvyko į tarnybos vietą ilgiau nei 10 parų, t.y. dezertyravo, o į tarnybos vietą atvyko tik lapkričio 24 dieną.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino iš dalies ir paaiškino, kad nuo 2008-ųjų rugsėjo 8 iki spalio 6 dienos atostogavo, o po atostogų į tarnybą negrįžo ir į telefoninius skambučius neatsakinėjo. Jis sakė manantis, kad yra nušalintas nuo tarnybos.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į nusikaltimo pavojingumo pobūdį (nusikaltimas apysunkis), į tai, kad kaltinamasis anksčiau neteistas, nebaustas administracine tvarka ir nutarė, kad bausmės tikslai bus pasiekti neskiriant realaus laisvės atėmimo.


Šiame straipsnyje: dezertyrasdezertyravimaskarys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių