Quantcast

„Vilniaus tauro“ teritorijoje nori statyti daugiabučius

  • Teksto dydis:

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė "YIT Kausta" derasi su Norvegijos kapitalo kompanija "Aludarių Development" dėl buvusios alaus daryklos "Vilniaus tauras" teritorijos įsigijimo Vilniaus centre.

Taip BNS patvirtino bendrovės atstovai, tačiau plačiau situacijos jie nekomentuoja, nes sandoris esą nėra baigtas.

4,99 mln. eurų (be PVM) vertės sandoris jau įregistruotas Registrų centre - juos įsigyti 7 pastatai, kurių bendras plotas - 6,2 tūkst. kv. metrų.

"YIT Kaustos" generalinis direktorius Kęstutis Vanagas informaciją apie sandorį patvirtino dienraščiui "Verslo žinios". Leidinio teigimu, įmonė įsigijo statinius su 1,2 ha ploto sklypu ir čia planuoja statyti daugiabučius.

"Komercinė šio projekto dalis mūsų nedomino, ieškojome patrauklaus sklypo būtent daugiabučių statybai, todėl ir nusprendėme įsigyti gyvenamąją dalį projekto Aludarių g. Norime pradėti darbus kiek galima greičiau, nes laikyti nenaudojamą sklypą yra nuostolinga. Ar perprojektuosime iš naujo, ar keisime tik dalį sprendinių, kol kas negaliu pasakyti - dar per anksti", - dienraščiui teigė jis.

Likusią teritorijos dalį, kurioje numatyta statyti komercinį objektą, BNS žiniomis, turėtų įsigyti verslininkai iš Tauragės. Kol kas šis sandoris nėra baigtas, tą padaryti planuojama iki metų pabaigos.

2007 metais Norvegijos nekilnojamojo turto investicijų kompanija "Verdispar" už neskelbiamą sumą iš "Kalnapilis-Tauro grupės" įsigijo kompleksą su 2 ha ploto teritorija Aludarių ir Pakalnės gatvių sankirtoje - sandorio vertė galėjo siekti 26 mln. eurų. 2009-aisiais teritorijoje buvo numatyta statyti gyvenamosios ir komercinės paskirties pastatus.

Tuomet daugiau nei vienerius metus Lietuvoje veikusi Norvegijos kompanija į nekilnojamojo turto projektus jau buvo investavusi 144,8 mln. eurų.

Alaus ir gaiviųjų gėrimų gamykla "Vilniaus tauras" veikė nuo XIX a. iki pirmojo šio amžiaus dešimtmečio. Pagrindinis jos pastatas pastatytas XIX a. septintąjį dešimtmetį, o 2008 metais jis įtrauktas į Kultūros vertybių registrą.

Prieš krizę planuota, kad čia iškils viešbutis su komercinėmis patalpomis biurams ir restoranams, o rūsiuose įsikurs SPA kompleksas, o šalia planuota statyti gyvenamuosius namus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių