Quantcast

Vilniaus taryba turėtų rinkti naują sostinės merą

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį turėtų balsuoti dėl mero Viliaus Navicko pasitraukimo iš pareigų ir naujo miesto vadovo išrinkimo.

Realiausiu pretendentu pakeisti V.Navicką mero poste laikomas konservatorius Raimundas Alekna.

Šie klausimai įtraukti į trečiadienio sostinės tarybos posėdžio darbotvarkę.

Pasitraukti iš pareigų V.Navickas viešai pažadėjo spalio 1-ąją. Tuomet jis teigė atsistatydinsiantis, kai susiformuos nauja miesto valdančioji koalicija.

Vėliau paskelbęs apie gruodžio 15-ąją šaukiamą posėdį, jis pareiškė "pasirengęs tesėti savo pažadą ir perduoti miesto valdžios vairą naujam vadovui".

Tarybos nariai ne vieną kartą rinko parašus ragindami jį atsistatydinti. Tokius raginimus inicijavo ir valdantieji, buvę V.Navicko bendražygiai - Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai, ir opozicinė Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA).

Lapkričio pabaigoje vykusio Vilniaus savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo perskaitytas TS-LKD, socialdemokratų, liberalcentristų, Liberalų sąjūdžio ir Nepriklausomos frakcijų pasirašytas bendras politinis pareiškimas, kuriame pasiūlyta V.Navickui trauktis iš posto.

Gruodžio pradžioje merą atsistatydinti paragino 37 sostinės savivaldybės tarybos nariai iš 51, tarp jų konservatorių, socialdemokratų, liberalcentristų, Liberalų sąjūdžio ir LLRA atstovai. Jie teigia, kad V.Navickas nebegali užtikrinti efektyvaus ir skaidraus tarybos ir kitų savivaldybės institucijų darbo.

V.Navickas sulaukė daug kritikos, paviešinus slapta įrašytą jo pokalbį su savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču, kurį jis spaudė tyrimus atlikti taip, kad jie būtų palankūs valdančiajai koalicijai. Po to TS-LKD Priežiūros komitetas pašalino V.Navicką iš partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
Šūda malat ,seniai buvo laikas.

ruta

ruta portretas
o koks skirtumas, vistiek koncervai, kam juokinti, aplink Kubiliaus kompanija, vienas giminaitis, kitas patarėjas... Cha cha
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių