Quantcast

Vilniaus taryba nutarė: seniūnijų sostinėje sumažės nuo 21 iki 5

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba šios dienos posėdyje pritarė seniūnijų veiklos ir tinklo optimizavimui. 

Savivaldybės administracija daugumoje seniūnijų jau sumažino darbuotojų skaičių ir perskirstė jų funkcijas – jau beveik metus seniūnijose dirba po 2-3 darbuotojus, dalis seniūnijų sujungtos, ir tai jau leido 2012 metais sutaupyti 500 tūkst Lt. 

„Funkcijų ir darbo krūvių perskirstymas neturėjo įtakos teikiamų paslaugų kokybei. Gyventojai ir toliau gavo visas paslaugas, niekas nesiskundė, nepatenkintų nebuvo“, – sakė Personalo departamento direktorius Antanas Gadeckis.

Artimiausiu metu 21 seniūnija bus pertvarkyta į 5-ias labiausiai nuo miesto centro nutolusios seniūnijas – Grigiškių, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Panerių ir Verkių, bei 11 biurų – Antakalnio, Centro, Fabijoniškių, Justiniškių, Karoliniškių, Lazdynų, Pilaitės, Pašilaičių, Šeškinės, Vilkpėdės, Žirmūnų.  Tarp seniūnijų ir kitų Savivaldybės Administracijos struktūrinių padalinių bus perskirstytos funkcijos bei atsakomybė, racionaliai panaudotos patalpos.

Po siūlomos pertvarkos seniūnijų struktūra išliks beveik nepakitusi, o biuruose bus teikiama daugiau paslaugų: čia po vienu stogu įsikurs Miesto tvarkymo skyriaus specialistai, kurie prižiūrės, kaip tvarkomos biuro teritorijai priklausančios teritorijos,  reaguos į gyventojų pranešimus ir kartu su Viešosios tvarkos skyriaus specialistais nustatys pažeidėjus. Statinių naudojimo priežiūros poskyrio specialistai bus atsakingi už biuro teritorijoje esančių statinių būklės kontrolę, avarinių ir bešeimininkių statinių išaiškinimą ir prevencinių priemonių taikymą.

Interesantų aptarnavimo skyriaus specialistai teiks gyvenamosios vietos deklaravimo ir prašymų, skundų priėmimo „vieno langelio“ principu paslaugas. Čia taip pat dirbs Vaiko teisių apsaugos skyriaus, Socialinių išmokų skyriaus, Socialinės paramos centro specialistai, todėl gyventojai visas paslaugas gaus vienoje vietoje.

Ypatingas dėmesys bus skiriamas efektyvesnei bendruomenių ir seniūnaičių veiklai, jų tarpusavio glaudesniems ryšiams stiprinti, paramos bendruomeninei veiklai įsisavinimui padedant organizuoti ir vykdyti viešųjų pirkimų procedūras. Šiam tikslui visuose biuruose bus įsteigta specialisto, atsakingo už bendruomenių veiklos koordinavimą ir pagalbą, pareigybė.

Optimizavus seniūnijų veiklą, bus atlaisvinta 1632 kv. m bendrojo ploto patalpų, kurių dalis galės būti panaudota bendruomenių veiklai arba privatizuojama. Paskaičiuota, kad  per metus bus sutaupoma apie 1,2 mln. Lt valdymo, ryšių, transporto ir komunalinių išlaidų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir gerai

Ir gerai portretas
Tos seniūnijos - kaip tuščia vieta. Nesirūpina niekuo, netgi gatvių ir šaligatvių valymu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių