Quantcast

Vilniaus taksistai planuoja burtis į profsąjungą

Savivaldybė dalija nemokamas licencijas taksi vairuotojams ir po kelių savaičių ruošiasi atidaryti skambučių centrą. Taksistai kaip atsaką kuria nepriklausomą profsąjungą.

Licencijų kreipėsi vienetai

Šiuo metu licencijų dalijimas vyksta ne itin aktyviai. Iš kelių tūkstančių sostinės taksistų, licencijų kreipėsi vienetai.
Pasak sostinės savivaldybės Miesto transporto skyriaus vedėjo Evaldo Matonio, dėl taksi leidimų savivaldybėje apsilankė porą dešimčių interesantų.

„Iš viso atėjo apie 20 žmonių, tačiau nuolat sulaukiame taksistų skambučių, kurie domisi tvarka. Sulaukėme ir skambučių dėl darbo dispečerinėje“, - dėstė E.Matonis.

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Gintas Bliuvas, portalui 1diena.lt patvirtino, kad šiuo metu savivaldybėje vyksta intensyvus darbas dėl taksi dispečerinės kūrimo.

„Nuolat renkasi darbo grupė, analizuoja įvairius sprendimus, galimybes. Planuojama, kad taksi dispečerinė galėtų savo darbą pradėti kovo 1 dieną. Dėl telefono numerio kol kas viskas derinama, jo pasakyti dar negalime“, - teigė G.Bliuvas.

Kurs profsąjungą

Intensyviai besikeičiančias darbo sąlygas aptarinėja ir sostinės taksistai. Portalo 1diena.lt žiniomis mažiausiai penkių taksi firmų darbuotojai rytoj planuoja susitikimą, kuriuo metu aptars nepriklausomos profesinės sąjungos kūrimo galimybes.

Iniciatyvinės grupės atstovas, taksistas Ruslanas Platoč teigė, kad tai bus įprastas susitikimas, kurio metu bus aptarti ateities planai.

„Susitikimo metu apibrėšime būsimos profesinės sąjungos tikslus ir užduotis. Tai turėtų būti organizacija, į kurią galėtų įstoti ne tik taksistai, bet ir visi su taksi susiję darbuotojai – operatorės, garažų darbininkai“, - dėstė pašnekovas.

Lietuvos profesinių sąjungų susivienijimo „Solidarumas“ pirmininkė Aldona Jašinskienė teigė, kad kol kas į jų organizaciją taksistai nesikreipė.

„Nesame gavę jokios informacijos, kad jie ruoštųsi įkurti profesinę sąjungą ir prisijungti prie mūsų“, - informavo A.Jašinskienė.


Šiame straipsnyje: Vilniaus taksitaksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių