Quantcast

Vilniaus tabore nustatyta dar 12 nelegalių pastatų

Pirmadienį Kirtimų tabore, Čigonų gatvėje, nugriauti trys negyvenami, nelegalūs statiniai.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybų inspekcijos (VTPSI) Vilniaus skyriaus pareigūnai patikrino dar keliolika pastatų Vilniaus romų taboro teritorijoje, surašyta 12 savavališkos statybos aktų.

Pastatų savininkai bus įpareigoti pašalinti savavališkų statybų padarinius.

Du iš šiandien griaunamų savavališkų pastatų savininkai pagal teismo sprendimus turėjo pašalinti dar 2009 metais.

Tai nebuvo padaryta. Dar vieną savavališkai pastatytą pastatą savininkas buvo įpareigotas nugriauti iki 2011 metų birželio 27 d. Teismo sprendimas taip pat nebuvo įvykdytas, tad vykdomieji dokumentai vykdyti teismo sprendimą perduoti antstoliui.

VTPSI informuoja, kad savavališkai pastatus pasistatę gyventojai jau prieš kurį laiką buvo informuoti, jog bus vykdomas teismo sprendimas. Teisės aktų nustatyta tvarka jiems buvo pranešta, kada bus šalinami savavališkų statybų padariniai. Visi pastatai – negyvenami.

Vykdyti savavališkų statybų padarinių šalinimo darbus padeda Vilniaus miesto antrasis policijos komisariatas ir jo Oro uosto poskyris bei sostinės savivaldybės administracija.

Policijos pareigūnai užtikrins viešąją tvarką, stebės, kad nebūtų trukdoma vykdyti teismo sprendimus. Savivaldybės atstovai pasirūpins, kad būtų suteiktos reikiamos socialinės paslaugos, jeigu to prireiks.

Nuo 2008 metų dėl savavališkų statybų Vilniaus romų taboro teritorijoje iš viso buvo surašyti 8 savavališkos statybos aktai ir reikalavimai pašalinti šių statybų padarinius. Iš jų, be šiandien griaunamų statinių, įvykdytas tik vienas reikalavimas – statytojai savavališkai pastatytą namą nugriovė patys. Dar vieno savavališkai pastatyto statinio savininkas nėra įvykdęs teismo priimto sprendimo nugriauti statinį. VTPSI kreipsis į teismą dėl  vykdymo tvarkos pakeitimo.

Vieno savavališkai pastatyto namo savininkas įpareigotas statinį nugriauti iki šių metų kovo 5 dienos, o dar dėl dviejų savavališkų statybų padarinių šalinimo kreiptasi į teismą.


Šiame straipsnyje: taborasVilniaus taboras

NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
nesupratau,ar žmonės išvaromi į gatvę?Tai nerealu ir dar žiemą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių