Quantcast

Vilniaus sporto rūmuose jokie renginiai vykti negali

  • Teksto dydis:

Priešgaisrinės saugos reikalavimų neatitinkančiuose Vilniaus sporto rūmuose jokie renginiai vykti negali - jiems nėra jokio teisinio pagrindo, sako Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovai.

"Jokie renginiai negali vykti, nes yra uždrausta objekto eksploatacija", - BNS pirmadienį sakė Vilniaus apskrities Priešgaisrinės  gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Alvydas Balčytis.

Pasak PAGD atstovo, spalio 15 dieną patikrinus pastatą, nustatyta, kad nepašalinti jokie 2009 metais užfiksuoti pažeidimai. Pastatas neatitinka jam keliamų priešgaisrinės saugos reikalavimų, leidžiama dirbti tik kabinetuose.

"Pagal mūsų leidimus yra leista administracijai, kad galėtų dirbti kabinetuose, bet ne pačioje didžiojoje salėje, kurioje yra išmontuotas gaisrinis vandentiekis, neveikia aktyviosios gaisrinės sistemos ir gaisrinės automatikos įrenginiai. Tos dalies eksploatacija uždrausta", - nurodė jis.

Anot Vilniaus apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojo, už renginių organizavimą atsakingi pastato savininkai - bendrovė "Ūkio banko investicinė grupė".

"Savininkai tą (kad uždrausta eksploatacija - BNS) žino, nes jie pasirašė, kad jie nevykdys jokios veiklos, kol nepašalins trūkumų", - nurodė A.Balčytis.
Rūmuose lapkričio 10-ąją Vilnius City Opera (VCO) kolektyvas planuoja roko ir operos perfomansą. VCO pirmadienį išplatino pranešimą teigdama, kad Sporto rūmų salę nuodugniai įvertino "statybų inžinerijos ekspertai".

"Pagal jų sudarytą ir su priešgaisrinės saugos tarnybomis derinamą planą bus vykdomi Vilniaus sporto rūmų saugumo užtikrinimo ir pritaikymo renginiui darbai, renginio metu bus įdiegta daugelis apsaugos priemonių, kartu su VCO kolektyvu dirbs dešimtys apmokytų savanorių ir specialistų", - teigiama pranešime.

A.Balčytis apie derinimą su ugniagesiais sako nieko nežinantis: "Aš pirmą kartą tai girdžiu".

"Yra, matyt, kažkokios privačios struktūros, kurios gal ir atliko įvertinimą", - svarstė PAGD atstovas.

Vilniaus apskrities Priešgaisrinės  gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojo teigimu, niekas į PAGD dėl leidimo nesikreipė.

"Mes žinome, kad uždrausta pastato eksploatacija, niekas į mus nėra kreipęsis dėl jo trūkumų pašalinimo, o spaudoje paskelbta, kad čia lapkričio 10-tą planuojamas grandiozinis šou", - sakė A.Balčytis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seibutis

Seibutis portretas
Kiek man žinoma, jokie renginiai Sporto rūmuose jau seniai seniai nevyksta, gal kokie 5 ar 6 metai mažiausiai. Ten fanerom užkalti langai, tik nuo stadiono pusės kažkas dar juda viduj, bet apie koncerus ar operas net kalba neina, baikit juokus, vyrai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių