Quantcast

Vilniaus Sporto rūmų savininkai ir valstybė ginčijasi dėl jų įsigijimo kainos

  • Teksto dydis:

Galutinai įsigyti buvusių Sporto rūmų pastatą iš bankrutuojančios Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) Turto bankas turi iki liepos pabaigos, sako premjero patarėja Jūratė Juozaitienė. Tačiau banko atstovas sako, kad tai nerealu, nes nesutariama dėl kainos.

„Dabar vyksta derybos, buvo du raundai. Iki liepos pabaigos jiems yra duota užduotis susiderėti, nupirkti ir įregistruoti valstybės vardu. Rugpjūčio mėnesį Turto bankas turės užsakyti energetinį auditą, investicinį projektą ir pradėti ruošti technines specifikacijas projektavimo ir rangos darbams“, - BNS sakė J.Juozaitienė.

Anot jos, deryboms dėl pastato vadovauja naujasis Turto banko direktorius Vaidotas Aleksius.

Tačiau banko Nekilnojamojo turto departamento laikinasis vadovas Laimas Daniūnas BNS sakė, kad iki liepos pabaigos visas įsigijimo procedūras baigti nerealu, nes abi pusės kol kas nesutaria dėl kainos.

Anot L.Daniūno, šiuo metu Turto banko derybinė grupė laukia ŪBIG bankroto administratorės įmonės „Bankroto administravimo paslaugos“ ir Šiaulių banko, kuriam įkeistas turtas, pasiūlymo dėl pastatų įsigijimo sąlygų.

„Kad pasirašysime sutartį liepos pabaigoje - galbūt nelabai, bet ketinimų protokolą, sakykime, galbūt įmanoma pasirašyti, jeigu šalys sutars dėl kainos“, - BNS sakė jis.

L.Daniūnas patvirtino, jog turto savininkai už Sporto rūmus prašo „ženkliai daugiau“ nei 5 mln. eurų - tokia valstybės lėšų suma numatoma projekto galimybių studijoje.

ŪBIG bankroto administratorius už 14,7 tūkst. kvadratinių metrų ploto rūmus su kiemo statiniais bei žemės sklypu trijuose aukcionuose norėjo gauti nuo 9 mln. iki 11,4 mln. eurų.

Dabar skelbiama, kad preliminari rūmų rekonstrukcijos projekto vertė, įskaitant pastato įsigijimą iš ŪBIG, siekia iki 19,7 mln. eurų.

Birželio pradžioje Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projektą Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu projektu - tai leis institucijoms priimti sprendimus dėl projekto ir vykdyti darbus prioriteto tvarka. Įrengtą centrą 10 metų ketinama išnuomoti pasirinktam operatoriui.

Vyriausybė planuoja, kad Sporto rūmų ekonominė-socialinė nauda per 15 metų sieks 110 mln. eurų, į Vilnių per šį laiką bus pritraukta 600 tūkst. užsienio turistų, kurie turėtų išleisti 183 mln. eurų, bei 2,2 mln. vietos turistų, kurie išleistų 60 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių