Quantcast

Vilniaus sporto festivalyje – žymūs sportininkai ir specialistai

  • Teksto dydis:

Lieka mažiau nei savaitė iki Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančio didžiausio miesto rudens sporto renginio – Vilniaus sporto festivalio.

Svarbia festivalio dalimi bus „Skynet“ konferencija „Active Training“, kurioje lankytojai galės pasiklausyti žymių Lietuvos sportininkų, o taip pat mūsų šalies ir užsienio specialistų lekcijų bei pasakojimų ir pabendrauti su mūsų ypatingais sportininkais ,,Valandoje su parolimpiečiais”.

Penktąsyk rengiamame sporto festivalyje konferencijų zona nėra naujiena. Šiemet „Skynet“ pristatomoje „Active Training“ konferencijoje sau įdomią temą turėtų rasti kiekvienas. Į susirinkusiuosius kreipsis Vaida ir Deividas Česnauskiai, Žydrūnas Savickas, Andrius Pauliukevičius ir daugelis kitų Lietuvos bei užsienio sporto specialistų. Konferencijas moderuos sporto žurnalistas Saulius Nalivaika, jos bus tiesiogiai transliuojamos internetu abi festivalio dienas.

Futbolininkas D. Česnauskis bei su Lietuvos futbolo federacija ir sporto renginiais dirbanti jo žmona V. Česnauskienė pažvelgs į sportą šeimoje ir pasidalins patirtimi, kaip išauginti sportišką vaiką. Apie asmeninio trenerio svarbą kiekvienam sportininkui pasakos galiūnas Ž. Savickas, Lietuvos sveikatingumo klubų asociacijos prezidentas Aurimas Mačiukas bei vienas garsiausių šalies asmeninių trenerių A. Pauliukevičius.

Lankytojai galės išgirsti apie pirmosios Lietuvoje profesionalios dviračių sporto komandos „Staki – Baltik vairas“ kasdienybę, užkulisius bei planus. Vytautas Karklelis papasakos apie Kung fu, kaip priemonę pažinti save ir atrasti prasmingo gyvenimo kelią.

Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė kalbės apie sportininkų mėgėjų mitybą ir jos svarbą, o apie svorio kontrolės mitus ir tikrovę papasakos Lietuvos sporto universiteto dėstytoja, ,,ActiveTraining“ programų direktorė ir koordinatorė ,,EuropeActive” profesionalų standartų komiteto narė dr. Simona Pajaujienė.

Lietuvos burlenčių čempionas Girmantas Neniškis interaktyviai pristatys idėją ir galimybes naujai banglenčių sporto infrastruktūrai Lietuvoje, o Evaldas Bružė šįsyk pasakos apie keliones ir žiemos sportą - ,,kaip patirti malonumą slidinėjant ir nenusisukti sprando".

G. Neneniškis nušvies banglenčių sporto Lietuvoje situaciją ir perspektyvas. Sportininkas įsitikinęs, kad banglenčių sportas gali būti aktualus ne tik prie jūros esantiems miestams. Jo teigimu, banglentės gali tapti Lietuvos ateitimi.

Nebus apsieita ir be rezonansinių temų. Vasaros pradžioje kritiką Lietuvos olimpiečių stiliui pažėręs ir alternatyvią aprangą sukūręs dizaineris Aleksandras Pogrebnojus kalbės apie sporto madą ir kaip nuo idėjos nukeliauti iki rezultato.

„Galiu pasakyti, kad ir būnant mažam kartais galima padaryti net geriau nei sporto mados gigantai. Kaip Lietuva, būdama maža šalis, gali daug pasiekti, lygiai tas pats ir sporto madoje. Čia kaip su šuoliais į aukštį – jei šokinėsi per mažą aukštį, tai visuomet liksi koks dešimtas. O jei pasirinksi aukštesnę kartelę, tai arba sudegsi, arba pasieksi daug, – viziją pristatė mados kūrėjas. – Visi galvoja, kad tai nerealu, neįmanoma. Išties visada galima pirmauti, tik reikia būti keliais žingsniais priekyje ir nebijoti rizikuoti, daryti kažką įdomaus“.

Įdomūs turėtų būti ir fotografų Vytauto Dranginio bei Alfredo Pliadžio pasakojimai apie sporto fotožurnalistiką. Abu fotografai neseniai grįžo iš Rio olimpinių žaidynių, kur fiksavo geriausių Lietuvos bei viso pasaulio sportininkų varžybų akimirkas.

Specialistai neturėtų praleisti žymaus Airijos hipnoterapeuto Andy Brady paskaitos „Hipnoterapija: Sportas akims ir sielai“. Lektorius įsitikinęs, kad sportinius rezultatus galima pagerinti savihipnoze. Jo devizas – gyvenime matyti ne ribas, o jų nebuvimą ir tikėti, kad galime pasiekti absoliučiai viską, ko trokštame. Beje, A. Brady laisvalaikiu žvilgsniu lanksto šaukštus, tad ragina kiekvieną atsinešti po šaukštą, kurį, jei pageidausite, jis galės jums stebint sulankstyti, taip parodydamas, kad nėra nieko neįmanomo.

Primename, kad „Skynet“ konferencija „Active Training“ bus tik maža dalis rugsėjo 24-25 dienomis vyksiančio Vilniaus sporto festivalio. Renginio metu taip pat vyks klubų ir būrelių mugė, sporto prekių ir įrangos paroda, „Brasa CrossFit“ treniruotės, „Reebok Fitness Challenge“ bei gausybė kitų renginių.

Organizatorių tikslas - į šventę pritraukti kuo daugiau įvairaus amžiaus sostinės gyventojų. Prie sporto šventės rengimo prisideda ir Vilniaus miesto savivaldybė, Kūno kultūros ir sporto departamentas, „Reebok“, „Brasa CrossFit“ klubas bei Lietuvos galiūnų federacija.

Bilietus į rugsėjo 24-25 dienomis vyksiantį Vilniaus sporto festivalį platina „bilietai.lt“. Vaikai iki 16 metų, senjorai ir žmonės su negalia įleidžiami nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fu

fu portretas
koks slykstus..biorobotas

Anonimas

Anonimas portretas
Brasa CrossFix?:DD Kiek zinau Brasa CrossFit
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių