Quantcast

Vilniaus šilumos tinklai trečiadienį gali turėti bent laikiną valdybą

  • Teksto dydis:

Vilniaus šilumos tinklai, kurie iki 2017-ųjų pradžios ketina vėl perimti miesto šilumos ūkį iš Prancūzijos koncerno „Veolia“ (buvusi „Dalkia“) valdomos „Vilniaus energijos“, trečiadienį galbūt turės naują valdybą. Antradienį bus praėję 14 dienų po to, kai atsistatydino 4 ir 5-ių valdybos narių.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas sako, kad jeigu iki tol nebus spėta gauti išvadų dėl nepriklausomų valdybos narių kandidatūrų, vien iš savivaldybės atstovų bus paskirta laikina valdyba.

„Kandidatūrų kol kas neturime, nes administracijos vadovė (Alma Vaitkunskienė - BNS) labai užimta. Be to, siekiame surasti žmones, kurie galėtų skirti pakankamai laiko darbui Vilniaus šilumos tinkluose. Pagal reikalavimus, du trečdaliai valdybos narių turi būti nepriklausomi, vadinasi, trys nariai iš penkių“, - BNS sakė V.Benkunskas.

Jo teigimu, savo išvadas dėl nepriklausomų narių kandidatūrų turi pateikti atrankos komitetas.

„Nežinau, ar tai bus spėta padaryti iki trečiadienio. Jeigu ne, tuomet stebėtojų taryba gali paskirti laikinąją valdybą tik iš savivaldybės atstovų“, - BNS sakė V.Benkunskas.

Nauja valdyba, įskaitant ir jos pirmininką, bus skiriama po to, kai dėl nesutarimų su savivaldybės deleguotais įmonės stebėtojais ir valdybos pirmininku Arvydu Daruliu pasitraukė 4 nepriklausomi valdybos nariai.

V.Benkunsko teigimu, Vilniaus šilumos tinklų vadovės Giedrės Kaminskaitės-Salters prašymas palikti postą taip pat turėtų būti patenkintas.

„Tikriausiai vietoj jos bus paskirtas laikinasis vadovas iš dabartinių Vilniaus šilumos tinklų darbuotojų, o vėliau skelbsime konkursą“, - sakė jis.

Birželio pabaigoje patvirtintoje valdyboje dirbo buvęs energetikos viceministras Romas Švedas, kuris Energetikos ministerijoje dirbo kartu su A.Daruliu, buvęs prezidentės patarėjas Gediminas Vaitkevičius, „TeliaSonera“ grupės teisės reikalų padalinyje dirbanti Eglė Gudelytė-Harvey, kuri rugsėjo mėnesį išvažiavo dirbti į užsienį, ir tarptautinėje farmacijos kompanijoje „Fresenius-Kabi“ dirbanti Laura Mortensen.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių