Quantcast

Vilniaus Senamiestyje – natūralios kosmetikos oazė

Nors tuštėja pirkėjų piniginės, ekologiškos prekės parduotuvių lentynose neužsiguli, o Vilniaus ekologiškų prekių rinkoje atsiranda vis naujų veidų.

Jurga Vilkienė: Tie, kurie pasinėrė į natūralių produktų verslą, neketina tarpusavyje konkuruoti. Visi priklausome bendruomenei, kuri suinteresuota kurti švaresnį pasaulį.

Nei bandyta, nei matyta

Dvi savaites tedirbančioje natūralios kosmetikos ir higienos prekių parduotuvėlėje "Essenza" – moteriškių klegesys. Pirkėjos nepasitenkina ant pakuotės surašyta informacija. Visos čia siūlomos prekės anksčiau nei bandytos, nei matytos, tad moterys klausimais atakuoja parduotuvės savininkę Jurgą Vilkienę.

"Šis Vokietijoje pagamintas muilas tinka ne tik rankoms, bet ir veidui bei plaukams plauti. Ne, nuo to jie tikrai netaps sausesni. Priešingai, muilas rekomenduojamas linkusiems sausėti, ploniems plaukams", – kantriai aiškina J.Vilkienė, į drobinį maišelį vyniodama viską plaunančio 18 litų kainuojančio muilo gabalą.

Etiketė "natūralus" ir įkandamos kainos masina, tad beveik nė viena moteriškė iš senamiestyje įsikūrusios parduotuvės neišeina tuščiomis rankomis. Ką dažniausiai perka? "Dantų pastą, šampūnus, veido kremus, dezodorantus", – vardija J.Vilkienė ir priduria, jog pagaminti natūralų dezodorantą, kuris efektyviai slopintų prakaito išsiskyrimą, sunku. Iš dvylikos jos parduotuvei prekes atvežančių užsienio tiekėjų dezodorantų tegalėjo pasiūlyti vos du.

Jaučiasi savo vietoje

Idėją atidaryti natūralios kosmetikos parduotuvę J.Vilkienė puoselėjo jau seniai. Taip jau sutapo, kad įgyvendinti ją pavyko tik dabar, kai šalies ekonomika šuoliuoja žemyn. Tačiau savo žingsnio jauna moteris nelaiko avantiūra.

"Ryžausi, nes tai yra ateities produktai ir aš jais tikiu, o dabar pats metas įsukti tokį verslą, kuriuo tiki. Ir pajutau, jog atradau save. Man tai ne darbas, o malonumas, – tvirtai kalba iki šiol savo verslo neturėjusi J.Vilkienė. – Kuo mano parduotuvė skiriasi nuo konkurentų? O mes nesame konkurentai. Tie, kurie pasinėrė į natūralių produktų verslą, neketina tarpusavyje konkuruoti. Visi priklausome bendruomenei, kuri suinteresuota kurti švaresnį pasaulį. Juk naudodami natūralius produktus padedame ne tik savo sveikatai, bet ir gamtai."

Kiek vėliau J.Vilkienė prasitaria, jog aktyviau domėtis ekologiškais produktais pradėjo susidūrusi su odos problemomis. Norą išbandyti natūralias kosmetikos priemones iš pradžių lydėjo nusivylimas. Moteris savo kailiu patyrė, jog jų pasirinkimas Lietuvoje gana menkas. Norėdama įsigyti ir dekoratyvinės kosmetikos, ir veido, kūno kremų, kaukių, turi blaškytis po įvairias parduotuves.

"Todėl nusprendžiau viską surinkti į vieną vietą ir pradėti, galima sakyti, šeimos verslą," – šypteli J.Vilkienė, į ekologišką verslą įsukusi savo ir vyro seseris.

Nuo kosmetikos iki žaislų

Parduotuvės savininkė bandys paneigti įsigalėjusią nuomonę, jog natūrali kosmetika yra brangi. "Žinoma, kainų būna įvairių. Už penkis litus kremo neįsigysi, bet už 20 – jau galima", – tikina J.Vilkienė, šiomis dienomis laukianti pigesnės kosmetikos siuntos iš Izraelioā

Šiuo metu jos parduotuvės lentynose – prekės iš Vokietijos, Australijos, Brazilijos, Kipro, Šveicarijos. Moterys čia gali įsigyti ne tik natūralios dekoratyvinės kosmetikos priemonių – makiažo pagrindo, šešėlių, lūpų dažų, pudros, blakstienų tušo iš juodosios geležies miltelių, bet ir iš ekologiškos medvilnės pagamintų higieninių įklotų, tamponų, plaukų šampūnų ir balzamų. Atskiroje lentynoje surikiuotos higienos priemonės vaikams, dantų pastos ir burnos gaivikliai. Namų ūkiui siūloma natūralių gaiviklių, universalių valiklių, indų ploviklių.

Nedidelėje parduotuvėlėje vietos atsirado ne tik kosmetikai. Čia parduodami ir rankų gamybos natūralūs smilkalai bei ekologiškos Šri Lankoje surinktų žolelių arbatos.

"Šių arbatų negalima gerti kiekvieną dieną – daugiausia tris kartus per savaitę, nes jos tarsi natūralūs maisto papildai: vienos skirtos virškinimui gerinti, kitos – kvėpavimui lengvinti, organizmui valyti, regėjimui stiprinti. Juk ir Lietuvoje surinktų vaistažolių arbatas reikia vartoti saikingai", – įspėja J.Vilkienė.

Dar viena lentyna skirta ekologiškiems, iš kukurūzų krakmolo pagamintiems žaislams. Tai minkštos detalės, iš kurių galima sukonstruoti įvairias figūras. Kad detalės suliptų, klijų nereikia, užtenka jas sušlapinti. "Prekiauti žaislais iš pradžių neplanavau, – prisipažįsta moteris. – Bet juos pamačiusi negalėjau atsispirti pagundai pasiūlyti ir mūsų vaikams."


Šiame straipsnyje: kosmetikanatūrali kosmetika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Tatjana

Tatjana portretas
Sveiki, dirbate sekmingai. Ar girdejote apie A.Skvorcovo produktu linija? jei sudomino, atsakykit .epam@mail.ru.Produktai registruti Lietuvoje.Vilniuje ju kol kas ju nera.galima ir paskambinti 8686-15580.

Tatjana

Tatjana portretas
Sveiki, dirbate sekmingai. Ar girdejote apie A.Skvorcovo produktu linija? jei sudomino, atsakykit .epam@mail.ru.Produktai registruti Lietuvoje.Vilniuje ju kol kas ju nera.galima ir paskambinti 8686-15580.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių