Quantcast

Vilniaus savivaldybės komitetai svarstys, kaip padengti skolas

Trečiadienio Vilniaus tarybos posėdyje buvo nuspręsta, kad keturi Vilniaus miesto savivaldybės komitetai svarstys galimybę priimti sprendimą dėl savivaldybės įsiskolinimų padengimo tvarkos.

Atsiradus būtinybei sumažinti miesto įsiskolinimus, klausimą svarstys Aplinkos, Ekonomikos ir finansų, Kontrolės bei Socialinių reikalų komitetai.

Jeigu sprendimas būtų priimtas, savivaldybė ir tarybos nariai galėtų imti trumpalaikes paskolas ar kreditinę liniją, kad būtų padengti savivaldybės įsiskolinimai. Tačiau priimtas naujas sprendimas taip pat reikštų, kad savivaldybės asignavimų valdytojai ir biudžetinių įstaigų vadovai negalėtų prisiimti įsipareigojimų ir sudaryti sutarčių darbams ir paslaugoms atlikti, kol nebūtų numatyti bei patvirtinti finansavimo šaltiniai.

Tarybos nario Vyginto Jako teigimu, tokiu sprendimu siekiama išvengti naujų savivaldybės skolų susidarymo. O įvairių institucijų vadovai negalėtų prisiimti atsakomybės dėl paskolų ėmimo. Taip pat būtų sugriežtinta atsakomybė už savivaldybės lėšų naudojimą.

Miesto taryba siekia, kad sutaupytos asignavimų išlaidos padengtų savivaldybės kreditinį įsiskolinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių