Quantcast

Vilniaus savivaldybės administracijos vadovu paskirtas IT specialistas P. Poderskis

Vilniaus savivaldybės administracijos vadovu paskirtas mero patarėjas informacinėms technologijoms Povilas Poderskis.

Už jo kandidatūrą antradienį balsavo 30 tarybos narių, prieš 8 politikai, vienas biuletenis buvo sugadintas.

Balsavimo komisijoje buvęs opozicinių konservatorių atstovas Vidas Urbonavičius teigia užfiksavęs bent kelis politikus, kurie nesilaikė slapto balsavimo principų, t.y. rodė biuletenį, tarp jų, anot jo – ir pats meras Remigijus Šimašius. R. Šimašius savo ruožtu tikino, kad pats V. Urbonavičius žvilgčiojo per petį ir bandė pasižiūrėti, už ką meras balsuoja.

„Kai sakau, kad Vilnius turi žengti į priekį, būti spartesnis, efektyvesnis, sistemiškesnis, pagarbesnis žmonėms, tai iš tikrųjų tą ir turiu omeny. Mes turėjome administracijos direktorių, kuris savo laiku padarė gerų dalykų, vėliau tie dalykai pradėjo strigti. O Vilniui reikia žengti tolyn“, – pristatydamas P. Poderskį tarybai kalbėjo R. Šimašius. – Ir aš esu tikras, kad šis žmogus kuriam svetimas supratimas apie nomenklatūrinį, privilegijų pasaulį, kuris galėjo padaryti daug iki šiol, tikrai atneš pokyčius, kurie reikalingi miestui“.

Pats P. Poderskis akcentavo, jog turi ketverius metus vadovavimo patirties, o ankstesniuose darbuose taip pat dirbo su viešuoju sektoriumi. Jis sako, kad koncentruosis į administracijos procesų tobulinimą, inovacijas, išmanius sprendimus Lietuvos sostinėje, žada siekti, kad nevėluotų savivaldybės vykdomi projektai, skirti dėmesio įvairių procesų tobulinimui didžiausiose savivaldybės įmonėse: Vilniaus vandenyse, Vilniaus viešajame transporte, Vilniaus vystymo kompanijoje.

„Esu tikras, sugebėsiu pateisinti lūkesčius ir šiuos prioritetus įgyvendinsiu savo darbais“, – tikino P. Poderskis.

Opozicijos klausiamas, ar bus principingas ir priešinsis politikų įtakai priimant sprendimus, ar bus nuolankus, jis žadėjo dirbti nešališkai. Tuo metu vertindamas antradienį iš antro karto atleistos direktorės Almos Vaitkunskienės ir mero užsitęsusį konfliktą, jis tikina, jog praradęs pasitikėjimą elgtųsi priešingai.

„Jei meras išreikš nepasitikėjimą, aš tą pačią dieną padėsiu pareiškimą ant stalo“, – sakė naujasis administracijos vadovas.

27-erių informacinių technologijų specialistas P. Poderskis  nurodo, jog yra labdaros ir paramos fondo „Kompiuteriukų paramos fondas“ vadovas ir vienas steigėjų, anksčiau nurodo dirbęs įmonėje „Data dog“ projektų vadovu.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių