Quantcast

Vilniaus savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja tapo M. Vyšniauskaitė

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį administracijos direktoriaus pavaduotoja paskyrė Mariją Vyšniauskaitę.

Kaip pranešė savivaldybė, švietimo ir ekonomikos sričių ekspertė M. Vyšniauskaitė darbą pradeda trečiadienį.

„Švietimas – viena svarbiausių Vilniaus strateginių krypčių, kurioje jau daug padaryta, tačiau dar liko tikslų, kuriuos turime įgyvendinti. Šioje srityje tęsiant pokyčius reikia ne tik veržlumo ir drąsos, bet ir ne mažiau kūrybiško, į šiuolaikines tendencijas orientuoto požiūrio ir lyderystės – šias savybes Marija turi“, – pranešime cituojamas sostinės meras Remigijus Šimašius.

Naujoji administracijos direktoriaus pavaduotoja kuruos švietimo, kultūros sritis, rūpinsis seniūnijų, jaunimo, nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių reikalais.

„Prie savivaldybės komandos jungsiuosi sudėtingu visam miestui metu, tai neišvengiamai diktuoja ir svarbiausius pirmuosius darbus – kad tiek sveikatos, tiek švietimo sritys šiomis aplinkybėmis veiktų kuo sklandžiau“, – sako M. Vyšniauskaitė.

Ji yra vadovavusi Švietimo centrui Lietuvos laisvosios rinkos institute, anksčiau Žinių radijuje vedė laidą „Ekonomika šiandien“, dėstė ekonomikos didaktiką Vilniaus universitete.

M. Vyšniauskaitė yra vadovėlio moksleiviams „Ekonomika per 31 valandą“ (2015 m.) bendraautorė.

Administracijos direktoriaus pavaduotojo vieta, kurią užėmė M. Vyšniauskaitė, tapo laisva Ritai Balčiūnienei po Seimo rinkimų grįžus dirbti į miesto tarybą.

Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį tiek pat pritarė siūlymui tiek M. Vyšniauskaitei, tiek kitiems savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojams Adomui Bužinskui ir Danutai Narbut skirti 40 proc. pareiginės algos dydžio priemokas už papildomų užduočių atlikimą, kai dėl to viršijamas įprastas darbo krūvis arba kai atliekamos pareigybės aprašyme nenumatytos funkcijos.

Šios priemokos gali būti skiriamos ne daugiau kaip šešis mėnesius per metus.

Savivaldybės duomenimis, administracijos direktoriaus pavaduotojo vidutinis darbo užmokestis neatskaičius mokesčių siekia 2992 eurus. Su priemoka jis siektų 4188 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Profesionalus gejus

Profesionalus gejus portretas
Nesake, ar duoda i rudaja?

Anonimas

Anonimas portretas
Tautybe?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių