Quantcast

Vilniaus savivaldybėje darbą pradėjo du merai

Šįryt į darbą atėję du merai neišsiteko viename kabinete. Senasis meras J.Imbrasas užsirakino savo buveinėje, tad naujajam vadovui Viliui Navickui teko posėdžiauti aukštu žemiau.

Rado užrakintas duris

Prieš 8 val. Vilniaus savivaldybės koridoriuose jau sukiojosi vakar daugumos politikų valia išrinktas naujasis miesto meras V.Navickas. Nė nedvejodamas  vadovas pakilo į 19 savivaldybės aukštą, kuriame įrengtas mero kabinetas. Priimamajame jį pasitiko senojo mero padėjėja Anna Tatarnikova. Spustelėjęs ranką merginai V.Navickas pasuko link mero kabineto, tačiau durys buvo užrakintos.

„Kiek girdėjau, vakar šito kabineto spynos buvo pakeistos. Net valytojos vakare negalėjo įeiti“, - iš susidariusios kvailos situacijos juokėsi V.Navickas.

Paklebinęs duris, jis paprašė A.Tatarnikovos atrakinti kabinetą, tačiau šioji patikino raktų neturinti. Juos visada su savimi nešiojasi J.Imbrasas. Tuomet V.Navickas prisėdo priimamajame ir, gurkšnodamas rytinę kavą, kantriai laukė konkurento. Tačiau A.Tatarnikova, žvilgterėjusi į laikrodį, patikino, kad meras J.Imbrasas ateis tik po pusvalandžio. Mat jis įprastai darbą pradeda 8.30 val. 

Tuomet priimamajame pasirodęs naujuoju vicemeru kultūros ir švietimo reikalams išrinktas Gintautas Babravičius kilstelėjo antakius: „Krizės metu darbą pradėti pusę devynių ryto? Prabanga“, - šyptelėjo politikas.

Ieškojo kitos darbo vietos

Dar keletą minučių palūkuriavę naujosios valdžios atstovai nusprendė nerengti šou ir patraukė posėdžiauti aukštu žemiau, į buvusio vicemero Evaldo Lementauską kabinetą. To paties, kuris dabar kaltinamas kyšininkavimu.

V.Navicko su G.Babravičiumi kabinete jau laukė kitas naujasis pavaduotojas miesto plėtros ir socialiniams klausimams spręsti Stanislovas Šriūbėnas. Netrukus prie trijulės prisijungė ir paskutinysis vicemeras paslaugų ir miesto ūkio reikalams Romas Adomavičius.

Paklaustas, kokio darbo naujasis vicemeras imsis pirmiausiai, R.Adomavičius mestelėjo „Pirmiausia nusirengsiu paltą“, - sagstydamas palto sagas šmaikštavo politikas.

Visų nuostabai naujasis meras V.Navickas instinktyviai pakilo iš vietos ir nuskubėjo padėti R.Adomavičiui nusirengti, ištraukęs pakabą iš spintos, tvarkingai jo paltą pakabino. Šis mero gestas visus prajuokino. R.Adomavičius susigėdęs nuraudo ir patikino, kad kitąkart jis merui tuo pačiu atsidėkos.

Užsirakino kabinete

Kol naujoji valdžia posėdžiavo 18 aukšte, į darbą atskubėjo senasis meras J.Imbrasas. Atsirakinęs kabinetą jis šmurkštelėjo vidun ir užsirakino. Kaskart kai į kabinetą užsukdavo vienas iš jo patarėjų ar tarybos sekretorius, kabineto durys buvo atrakinamos ir vėl skrupulingai užrakinamos.  Matyt baimintasi, kad naujoji valdžia ims veržtis į, J.Imbraso nuomone, jam teisėtai vis dar priklausančias valdas.

Iš tiesų, po pusvalandžio atskubėjo ir naujosios valdžios atstovai su meru V.Navicku priešakyje. Pastarasis pasibeldė į mero kabineto duris, tačiau niekas į tai nesureagavo. Tuomet jis kreipėsi į padėjėją A.Tatarnikovą, prašydamas, kad ši praneštų J.Imbrasui apie jų vizitą.

Telefonu skambtelėjusi A.Tatarnikova mandagiai informavo svečius, kad meras J.Imbrasas dabar užsiėmęs, ruošiasi kolegijos posėdžiui, todėl svečių priimti negali.

„Nieko tokio. Mūsų kabinetai yra aukštu žemiau, turime normalias darbo vietas. Mūsų pirmas posėdis įvyko, potvarkiai surikiuoti, žmonėms pavedimai duoti, darbas vyksta. Antspaudų negavome, bet manau, kad sekretoriatas mums juos atneš“, - optimizmo nestokojo V.Navickas.

Nepripažįsta naujos valdžios

Po 10 min. posėdžiauti baigė ir senasis meras J.Imbrasas. Išėjusį iš kabineto jį žiniasklaida užpylė klausimais, kodėl neįleido konkurento V.Navicko. Meras demonstratyviai  rodė nustebimą, esą nė nežinojęs apie tokį vizitą. Dar pridūrė, kad esą V.Navickas galėjęs nesikuklinti ir pats paskambinti.

Iki šios akimirkos J.Imbrasas laikosi nuomonės, kad vakar vykęs tarybos posėdis neteisėtas ir jame išrinkta naujoji Vilniaus valdžia fiktyvi.

„Būtinai kreipsimės į teismą. Politikai krūmuose susirinko ir išrinko merą. Na, negalima taip daryti. Yra teisėta tvarka, mūsų pačių patvirtinta, tai garbingai jos ir laikykimės. Jeigu teismas nuspręs, kad jų sprendimas teisėtas, mes garbingai kabinetą atidarysime, nuvalysime kėdę ir palinkėsime gero darbo“, - tikino J.Imbrasas.

Jis taip pat patvirtino, kad kabineto spynų nekeitė ir iki šiol naudojasi senuoju raktu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių