Quantcast

Vilniaus savivaldybė už beveik 3,6 mln. eurų pirks „Jeep“ areną

Vilniaus savivaldybė už beveik 3,56 mln. eurų pirks „Jeep“ areną šalia sostinės Ozo parko.

Mažesnįjį, greta didžiosios „Avia Solutions Group“ arenos esantį sporto objektą, kuriame treniruojasi ir rungtyniauja Vilniaus „Ryto“ bei „Perlo“ krepšinio klubai, laikinai ketinama patikėti savivaldybės viešajai įstaigai „Active Vilnius“, valdančiai ir kitus miesto sporto objektus. Įmonė galės erdvę ir nuomoti, kai ja nesinaudoja profesionalūs sporto klubai.

Šiuo metu areną valdo įmonė „Saulės kopos“.

Sprendimą dėl arenos pirkimo Vilniaus savivaldybės taryba trečiadienį priėmė skubos tvarka, be diskusijų. Tikimasi sutartį pasirašyti gruodį ar sausio pradžioje.

Pasak Vilniaus vicemero Valdo Benkunsko, dabartiniai arenos savininkai apie planus parduoti areną informavo prieš keletą mėnesių, pasiūlę savivaldybei pirmenybę įsigyjant objektą.

„Matome, kad Vilniuje sporto infrastruktūros trūksta, tokių sporto salių, tinkančių varžyboms apskritai per paskutinius 30 metų atsirado tik vienas, t.y. buvusi „Siemens“ arena. Tai akivaizdu, kad miesto interesas yra išsaugoti, kad toks objektas išlikto ir jo paskirtis nebūtų pakeista. Nes planavimo dokumentai leidžia performuoti areną į bet kokias prekybinių paslaugų patalpas“, – teigė V. Benkunskas.

Savivaldybės taryba jau anksčiau pritarė deryboms su savininku. Pasak vicemero, savivaldybė siekia, kad arenoje ir toliau žaistų reprezentacinės miesto krepšinio komandos – „Rytas“, „Perlas“, taip pat planuojama čia suteikti galimybę rungtyniauti Vilniaus „Kibirkšties“ moterų krepšinio klubui.

Taryba suteikė galimybę areną nuomoti. Treniruočių valanda salėje kainuos 65 eurus, varžybų – 350 eurų, dienai išsinuomoti salę kainuos 3 tūkst. eurų. Kartu „Active Vilnius“ bus leidžiama taikyti 20 procentų nuolaidą komerciniams įkainiams – sporto veikloms, skirtoms moksleiviams, studentams, pensininkams ir neįgaliesiems.

V. Benkunskas sako, kad arena bus naudojama įvairioms visuomeninėms šventėms, taip pat ir sostinės krepšinio mokyklų bendruomenių turnyrams.

2 385 kv. metrų ploto „Jeep“ arena buvo pastatyta 2005 metais, 2014-aisiais objekte atliktas kapitalinis remontas. Šiuo metu arena atitinka visus oficialius LKL ir FIBA reikalavimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių