Quantcast

Vilniaus savivaldybė pradeda ruoštis tramvajaus linijos atsiradimui

Visi Vilniaus tarybos nariai sutartinai balsavo, kad visuomenės poreikiams būtų paimti du žemės sklypai Molėtų plente. Nuo čia bus pradėta tiesti pirmoji tramvajaus linija iš Santariškių į stotį.

Savivaldybė naujos transporto rūšies – greitojo tramvajaus – diegimo darbus ketina pradėti nuo didžiulės automobilių stovėjimo aikštelės statybos.

Kad artimiausius trisdešimt metų Vilniuje bus diegiama nauja transporto rūšis – greitasis tramvajus, savivaldybės taryba apsisprendė dar 2012-ųjų pabaigoje. Tada meras Artūras Zuokas minėjo, kad jau šiemet bus pradėtas realus projektavimas dėl naujos transporto sistemos įtraukimo į Vilniaus miesto transporto žemėlapį.

Anot mero, Vilnius renkasi tris greitojo šiuolaikinio tramvajaus linijas. Pirmoji – Santariškės – Stotis. Jau rengiamas techninis jos projektas. Vilnius tikisi projektą įgyvendinti šiemet gavęs Europos Sąjungos paramą. Jei pavyktų, pirmoji linija būtų baigta iki 2016-ųjų. Jai prireiktų apie pusės milijardo litų.

Pernai Vilniuje buvo atlikta visuomeninio transporto reforma – sostinėje atsirado greitieji autobusai, panaikinti kai kurie autobusų ir troleibusų maršrutai. Savivaldybė teigia, kad ši reforma padės sutaupyti milijonus litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Jei troleibusai neša nuostoli tai ka trmvajus naujas pinigu maišas vagiam.

Triratuk

Triratuk portretas
O kur bus tramvajaus depas? Kiek toks žemės sklypas kainuoja?

kaip čia yra?

kaip čia yra? portretas
prasiskolinęs milijardus, miestas ima statyti tramvajaus linijas? Ar Vilniui viskas galima? Todėl kiti miestai skriaudžiami, nes visos investicijos tik prasiskolinusiam Vilniui?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių