Quantcast

Vilniaus savivaldybė planuoja reorganizuoti Klinikinę ligoninę

  • Teksto dydis:

Sostinės savivaldybė planuoja reorganizuoti Vilniaus klinikinę ligoninę, atskiriant nuo jos Antakalnio ligoninę.

Šios ligoninės buvo sujungtos 2012-aisiais, įgyvendinant Vyriausybės nutarimą.

Anot vicemero Gintauto Palucko, Antakalnio ligoninę po reorganizacijos ketinama perduoti Sveikatos ministerijai, kuri turi planų čia steigti Respublikinį geriatrijos centrą, skirtą su senėjimo procesais susijusių ligų gydymui.

„Ligoninės buvo sujungtos dėl politinių priežasčių, siekiant apsaugoti specialią ligoninę, filialą Antakalnio gale nuo sklypo skaidymo, nuo aibės tikrų ir įsivaizduojamų pavojų. Dabar viskas pasikeitė iš esmės, nes planų kažką pardavinėti ar nuomoti niekas nebeturi, o tiek filialas, tiek Antakalnio pagrindinė ligoninė dubliuoja kai kurias paslaugas. Antras dalykas, kai kurias paslaugas dubliuoja su Santariškėmis, ypač Vaikų alergologijos centras. Trečias dalykas - kartu su savivaldybe ministerija yra priėmusi sprendimą, ministro įsakymu, steigti Respublikinį gerontologijos centrą“, - BNS sakė jis.

Pasak vicemero, ministerija perėmusi įstaigą ją planuoja prijungti prie Santariškių klinikų. G.Paluckas tikino, kad šie planai suderinti ir su naujuoju ministru Juru Požela, Vyriausybe.

„Be viso to, miestas gaus praėjimą į parką, t.y. bus parengti trys įėjimai į jį pagal Vilniaus plano parengtą iš anksto suderintą schemą“, - tikino G.Paluckas.

„(Ligoninės) vadovybė neprieštarauja, tai yra bendru sutarimu daroma (..), o frakcijų nuomonės bus aiškios tada, kai bus pateiktas sprendimo projektas. Bet kiek buvo šnekėta, kažkokių politinių nuogąstavimu nėra kol kas“, - tikino jis.

Derybas dėl ligoninės perdavimo inicijavusi buvusi sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė BNS sakė, kad ministerija prašė perduoti visą sujungtą Vilniaus klinikinę ligoninę, nes daugiau nei trečdaliui pacientų čia teikiamos tretinio lygio gydymo paslaugos.

„Nuo pat mano darbo pradžios, nuo 2014 metų rudens vedėme derybas, kad mums perduotų ligoninę be jokių atskyrimų. Netgi Seimas skubos tvarka yra padaręs įstatymų pakeitimus, kurie atvėrė kelią išspręsti šitą problemą (...) derybos baigėsi tuo, kad susitarta tik dėl filialo perdavimo ministerijai su tam tikromis sąlygomis“, - sakė buvusi ministrė.

Klausimą Vilniaus taryboje ketinama svarstyti po daugiau nei savaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių