Quantcast

Vilniaus savivaldybė leis kavinėms nemokamai kurtis skveruose ir aikštėse

Vilniaus savivaldybė pranešė leisianti sunkumų dėl karantino patiriančioms sostinės kavinėms nemokamai įsikurti lauko erdves ne tik prie savo patalpų, bet ir kitose viešosiose erdvėse – skveruose, parkuose, uždarose gatvėse.

Savivaldybė taip pat informavo apsiėmusi globoti projektą „Talonai.lt“, kuris skatins vilniečius palaikyti kavines ir restoranus perkant jų paslaugas ateičiai. Ši iniciatyva leidžia įsigyti šiuo metu nedirbančių įstaigų kuponus ir juos panaudoti vėliau, jau kavinėms atsidarius.

Pasak pranešimo, šių priemonių imamasi reaguojant į Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtas taisykles lauko kavinėms: jos galės veikti tik jei užtikrins 1 metro atstumą iki pėsčiųjų takų bei 2 m atstumą tarp klientų, sėdinčių prie skirtingų stalų. Dalis verslininkų šiomis sąlygomis neturi galimybių įrengti lauko stalų.

„Suprantame situacijos sudėtingumą – saugūs atstumai turi būti užtikrinti, o Vilniaus senamiesčio siauros gatvelės nėra tam tinkamos. Todėl gelbėdami restoranus šiam sezonui dovanojame miesto aikštes, skverus ir uždaras gatves restoranams ir kavinėms – įrenkite čia lauko staliukus, vykdykite veiklą, išsaugokite darbo vietas ir gyvą miestą. Miestas padės jums, kuo tik galės“, – pranešime sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Iš viso lauko kavines bus galima įrengti 18-oje miesto erdvių, tarp jų – Rotušės aikštė, Vokiečių gatvė, Europos aikštė, Gedimino prospektas, K. Sirvydo skveras ir kitos Vilniaus senamiesčio vietos, jos skelbiamos adresu karantinas.lt/gyvasvilnius. Tokių erdvių, pasak savivaldybės, galės atsirasti ir daugiau. 

Kavinių savininkai gali kreiptis dėl staliukų savivaldybės pateiktose arba savo nurodytose vietose, vėliau šios vietos bus padalintos įstaigoms.

Skatinant maitinimo įstaigų veiklą, šį sezoną savivaldybė žada leisti maisto furgonams veikti visame mieste be atskiro derinimo, kai turimas leidimas leidžia veikti bent vienoje seniūnijoje. Jau anksčiau sostinės savivaldybės taryba nusprendė ir neimti iš kavinių rinkliavos už 2020-uosius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių