Quantcast

Vilniaus savivaldybė kviečia rinkėjus balsuoti saugiai ir patogiai

  • Teksto dydis:

Artėjant 2020 metų Lietuvos Respublikos Seimo rinkimams, Vilniaus miesto savivaldybė skelbia priemones, kuriomis sieks užtikrinti saugų dalyvavimą rinkimuose. Tarp šių priemonių – daugiau išankstinio balsavimo vietų.

Šiemet dėl COVID-19 pandemijos Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) leidžia iš anksto Seimo rinkimuose balsuoti per ilgesnį laikotarpį, o balsavimui Vilniuje bus galima rinktis iš platesnio sąrašo vietų.

Kaip įprastai, bus galima iš anksto balsuoti Vilniaus miesto (Konstitucijos pr. 3) ir Vilniaus rajono (Rinktinės g. 50) savivaldybių administracijos pastatuose, taip pat – Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centre (Saulėtekio al. 26), A. Sacharovo aikštėje prie Spaudos rūmų ir Lukiškių aikštėje. Taip siekiama išvengti didelio masto žmonių būriavimosi vienoje vietoje.

Tiek išankstinio, tiek pagrindinio balsavimo metu balsavimo vietoje reikės dėvėti kaukę, su savimi turėti ne tik asmens dokumentą, bet ir nuosavą rašiklį bei laikytis saugaus atstumo nuo kitų rinkėjų.

„Įvairių šalių patirtis rodo, kad užtikrinus tam tikras saugumo priemones COVID-19 pandemija nėra kliūtis vienam iš svarbiausių demokratijos įvykių – parlamento rinkimams. Raginame vilniečius išlikti pilietiškais ir dalyvauti balsavime patogiai ir saugiai. Negalintys to padaryti rinkimų dieną, turės galimybę savo balsą atiduoti net penkiose skirtingose išankstinio balsavimo vietose”, – teigė darbo grupės Seimo rinkimams Vilniaus mieste pasirengti pirmininkas Simonas Girdzijauskas.

Išankstinis Lietuvos Respublikos Seimo rinkimų I-ojo turo balsavimas vyks spalio 5–8 d., II-ojo turo – spalio 19–22 d.  Balsuoti gyventojams galės nuo 7 iki 20 val.

Visas išankstinio balsavimo vietas patogu pasiekti viešuoju transportu:

Vilniaus miesto savivaldybė (Konstitucijos pr. 3). Vykti iki Europos aikštės stotelės 3G, 4G, 30, 43, 46, 52, 56, 88, 89 maršrutų autobusais bei 9 ir 19 maršrutų troleibusais.

Vilniaus rajono savivaldybė (Rinktinės g. 50). Vykti iki Kalvarijų turgaus stotelės 1G, 10, 30 ir 53 maršrutų autobusais bei 6 ir 10 maršrutų troleibusais. Iki Herkaus Manto stotelės – 33 maršruto autobusais.

Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centras (Saulėtekio al. 26). Vykti iki Gedimino technikos universiteto stotelės 4G, 5G, 18, 38 maršrutų autobusais ir 2, 10, 14, 19 bei 21 maršrutų troleibusais.

A. Sacharovo aikštė prie Spaudos rūmų. Vykti iki Spaudos rūmų stotelės 2G,  7, 55, 75 maršrutų autobusais ir 7, 13, 16, 18, 19 maršrutų troleibusais. Iki Sietyno stotelės (Pilaitės prospekte) 4G, 30, 32, 54, 63, 75 maršrutų autobusais.

Lukiškių aikštė. Vykti iki Juozo Tumo-Vaižganto stotelės 3G, 22, 73 maršrutų autobusais ir 4, 10, 14, 17 maršrutų troleibusais.

Daugiau galimybių neįgaliesiems ir balsavimui namuose

Vilniaus miesto savivaldybė siekia, kad būtų užtikrintos kuo geresnės galimybės visiems miestiečiams turėti vienodas ir patogias sąlygas atlikti pilietinę pareigą. Todėl kiekvienais metais vis daugiau rinkimų apylinkių pritaikoma ir žmonėms su negalia. Visas balsavimo vietas, pritaikytas neįgaliesiems, galima pasižiūrėti interaktyviame žemėlapyje.

„Žmonėms su judėjimo negalia šiemet bus pritaikyta daugiau nei pusė rinkimų apylinkių bei visos išankstinio balsavimo vietos. Primename, kad pagrindinę rinkimų dieną rinkėjai gali balsuoti ne tik jiems priskirtoje apylinkėje, bet ir kitose jų rinkimų apygardos apylinkėse. Tam papildomos išankstinės registracijos nereikia“, – sakė S. Girdzijauskas.

Dėl COVID-19 pandemijos saviizoliacijoje esantys žmonės galės balsuoti iš namų. Kaip ir visada iš anksto namuose balsuoti gali žmonės su negalia, dėl ligos laikinai nedarbingi rinkėjai bei sulaukę 70 metų ir vyresni rinkėjai. 

Norint balsuoti namuose tereikia užpildyti prašymą elektroniniu ar popieriniu būdu. Prašymo formą galima gauti iš rinkimų komisijos narių, kurie nešioja pranešimus apie rinkimus, tinklalapiuose vrk.lt arba rinkejopuslapis.lt.

Daugiau informacijos čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Netikiu kad saugiai

Netikiu kad saugiai portretas
Jeigu šimašiniai ir armonikaitės kviečia balsuoti pas juos - jokiu būdu to daryti negalima, nes tikrai netikiu, kad balsai bus tinkamai suskaičiuoti ar išmesti pagal jiems reikalingus kriterijus. Reikia balsuoti tik balsavimo vietose, nes ten bent yra stebėtojų iš daugelių partijų, kur sufušeruoti yra sunkiau.

Anonimas

Anonimas portretas
nebalsuosim,jokiu garantiju del saugumo, jei balsavimas lauke butu tai dar galima but balsuot,o patalpose kur pilna zmoniu, beto vistiek isrinks tuos kuriuos reikia jiems o ne rinkejams
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių