Quantcast

Vilniaus savivaldybė gaudė girtaujančius jaunuolius

Per pirmąją rugsėjo savaitę sostinės savivaldybės Kontrolės poskyrio darbuotojai pričiupo dešimtis viešose vietose girtavusių jaunuolių.

Rugpjūčio 29–rugsėjo 4 dienomis Kontrolės poskyrio darbuotojai kartu su Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato darbuotojais atliko neeilinius patikrinimus. Buvo tikrinamos viešosios vietos, kuriuose būriuojasi jaunimas ir vartoja svaigalus. Kaip praneša sostinės savivaldybė, patikrinimo metu dėl alkoholinių gėrimų vartojimo arba girto asmens pasirodymo viešosiose vietose buvo surašyta 40 administracinių teisės pažeidimų protokolų, 12 asmenų buvo įspėti dėl atsakomybės už alkoholinių gėrimų vartojimą viešoje vietoje. Bylas nagrinės administracinė komisija, pažeidėjams bus skirtos baudos.

Pagal patvirtintą darbotvarkę Kontrolės poskyrio darbuotojai kontroliavo kaip buvo laikomasi Gyvūnų auginimo ir laikymo, Tvarkymo ir švaros, Išorinės vaizdinės reklamos, Triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių,  Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo.

Pirmąją rudens savaitę užregistruoti 128 gyventojų pranešimai. Dėl Tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimų surašyta 27 administracinių teisės pažeidimų protokolai, dėl Gyvūnų auginimo ir laikymo taisyklių pažeidimų – 5, dėl Išorinės vaizdinės reklamos taisyklių pažeidimų – 1, dėl Lietuvos Respublikos Valstybės vėliavos ir kitų vėliavų įstatymo pažeidimo – 1, dėl Triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių pažeidimų – 2.

Siekiant geresnių rezultatų, vykdoma prevencinė veikla – stengiamasi atkreipti gyventojų dėmesį į susidariusias problemas, siekiama, kad pažeidimai būtų šalinami savanoriškai, netraukiant administracinėn atsakomybėn.


Šiame straipsnyje: girtavimas. geriantis jaunimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių