Quantcast

Vilniaus Sapiegų rūmuose kitąmet bus kuriamas IT verslo parkas

Iš Antakalnyje esančių Sapiegų rūmų iškėlus ligoninę juose jau nuo kitų metų rugsėjo turėtų įsikurti informacinių technologijų (IT) parkas, subursiantis mažiausiai 35 Lietuvos startuoles ir užsienio kapitalo įmones.

 Iš Antakalnyje esančių Sapiegų rūmų iškėlus ligoninę juose jau nuo kitų metų rugsėjo turėtų įsikurti informacinių technologijų (IT) parkas, subursiantis mažiausiai 35 Lietuvos startuoles ir užsienio kapitalo įmones.

Valdyti Sapiegų parke, 8000 kv. metrų teritorijoje įsikursiančiam „Vilnius tech park“ įsteigta viešoji įstaiga - Vilniaus technologijų ir meno centras. Jos dalininkais lygiomis dalimis tapo Vilniaus miesto savivaldybė, Rusijos kapitalo bendrovės - investicinis fondas „IMI.VC Advisors“ bei neseniai į Lietuvą savo būstinę perkėlusi „Game Insight“, taip pat bendrovė „Akseleratorius“.

Kaip BNS šeštadienį sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas, sutartyje, kuriai šią savaitę jau pritarė taryba ir kurią ketinama pasirašyti kitą savaitę, bus numatytas įsipareigojimas Vilniaus technologijų parkui investuoti 10 milijonų litų į pastatų tvarkymą ir sukurti daugiau kaip 350 naujų darbo vietų. Planuojama, jog čia įsikurs 35 įmonės.

Anot mero, visi Sapiegų rūmų pastatai bus išnuomoti pagal lengvatinę sutartį 25-eriems metams - investuotojas mokės 1 lito už kvadratinį metrą mokestį per mėnesį, savivaldybei liks Sapiegų parkas ir kai kurie visuomeniniai pastatai.

„Mes būsime atsakingi už paties parko teritoriją, taip pat kai kurie pastatai liks savivaldybės dispozicijoje - visuomeninis centras, „Smart Vilnius“ ofisas. Jų įsipareigojimai yra darbo vietų sukūrimas - 350 vietų. Taip pat per metus jie sumokės apie 7 mln. litų mokesčių. Mes taip pat dalyvausime valdyme - turėsime tris valdybos narius, po du bus nuo kiekvieno iš partnerių“, - BNS sakė A.Zuokas.

Šeštadienį pristatant projektą žiniasklaidai Vilniuje, jis tvirtino, jog šiuo metu čia dar esantis Šv. Roko ligoninės filialas netrukus bus iškeltas į naują, šalia Antakalnio poliklinikos statomą pastatą, o pats technologijų parkas galėtų pradėti veikti jau nuo kito rugsėjo. Taip pat yra numatyta galimybė išplėsti parką dar 4-5 tūkst. kvadratinių metrų.

„Kadangi partneriai nusprendė ateiti ir dirbti Vilniaus technologijų parke, mes, kaip miestas, padedame įgyvendinti šį projektą. Tai turbūt yra vienas geriausių privačios ir viešosios partnerystės, sinergijos pavyzdžių“, - pristatydamas projektą sakė A.Zuokas.

Pasak parką valdysiančio Vilniaus technologijų ir meno centro vadovo Dariaus Žakaičio, dėl prisijungimo prie parko gali kreiptis visos įmonės - dėl jų spręs dalininkų suburtas atrankos komitetas.

„IMI.VC Advisors“ steigėjas, vadovas bei „Game Insight“ valdybos pirmininkas Igoris Macaniukas tvirtino šiuo metu pats persikėlęs gyventi į Vilnių bei vadino Lietuvą „jauna, bet potencialia rinka“ IT bendrovėms.

„Neseniai perkėlėme dalį savo verslo į Lietuvą ir esame tuo labai patenkinti. Šis miestelis mums padėjo apsispręsti didinant investicijas, taip pat kitiems tarptautiniams investuotojams, kurie galbūt panorės sekti mūsų pavyzdžiu“, – sakė Macaniukas.

A.Zuokas taip pat sakė nematantis problemų, jog į parką investuoja Rusijos piliečiai.

„Nematau, ko panikuoti - mano nuomone, visos partnerės yra pasaulinės kompanijos, veikiančios pasauliniu mąstu (...). Manau, šiuo atveju turėtumėme būti laimingi turėdami pasaulines, pirmaujančias tarptautinės kompanijas, kurios pristatys Vilnių kaip vieną iš pirmaujančių miestų“, - sakė A.Zuokas.

Kompiuterinių žaidimų kūrimo bendrovė „Game insight“ oficialiai apie persikėlimą iš Rusijos į Europą pranešė gegužę - jos Vilniuje įkurta būstinė veiklą pradėjo gegužės 29 dieną. Šiuo metu ji, kartu su „IMI.VC Advisors“ nuomojasi patalpas Vilniuje, Goštauto gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zzz

zzz portretas
Iš Antakalnyje esančių Sapiegų rūmų iškėlus ligoninę???? Apmaudu, kai neraštingi žurnalistai klaidina - ligoninės rūmuose niekada nebuvo. Bet niekas turbūt klaidų neatitaiso?

zzz

zzz portretas
Iš Antakalnyje esančių Sapiegų rūmų iškėlus ligoninę???? Apmaudu, kai neraštingi žurnalistai klaidina - ligoninės rūmuose niekada nebuvo. Bet niekas turbūt klaidų neatitaiso?

Atmintis

Atmintis portretas
Apmaudu, kad istoriniuose pastatuose su parkais įsikuria. Dar vienas užgrobiamas iš visuomenės, Jau geriaus reikėjo Valdovų rūmuose kurtis,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių