Quantcast

Vilniaus rotušėje įteikti „Globalios Lietuvos“ apdovanojimai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniaus rotušėje įteikti kasmetiniai diasporos profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ apdovanojimai, kuriais pagerbiami užsienyje gyvenantys bei dirbantys lietuviai.

Šiemet daugiausiai dėmesio skirta asmenims, kurių išskirtiniai ryšiai bei pastangos prisidėjo prie Lietuvos klestėjimo bei žinomumo tarptautiniu mastu.

Už telkiantį diasporos indėlį Ukrainos palaikymui pagerbtas labdaros fondo „ZEGA support organization“ bendraįkūrėjas Andrius Zubernis, JAV lietuvių bendruomenės XXIII Tarybos prezidiumo pirmininkė Austėja Sruoga, Lietuvos Amerikos verslo asociacijos Los Andžele bendraįkūrėja Eleonora Jonušienė-Romuva, Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos narė Irma Petraitytė-Lukšienė, Londono Sičio lietuvių klubo patarėjų tarybos narė Vilma Green, Rima Žiūraitis ir Aušra Tallat Kelpša, „Blue Yellow for Ukraine“ padalinio JAV vadovės.

Be šio, dar buvo įteikti septyni apdovanojimai. Apdovanojimas už išskirtinį globalų įvykį Lietuvos kultūrai atiteko „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ organizatoriams. Už į Lietuvą atvestas mokslines inovacijas pagerbti Norvegijoje gyvenantys Asta ir Petras Juzėnai.

Apdovanojimą Už jaunųjų globalios Lietuvos talentų ugdymą gavo Lietuvoje ir JAV veikiantis Kazickų šeimos fondas. Už į Lietuvą pritrauktas investicijas įvertinimas skirtas „Continental Automotive Lithuania“ vykdančiajam direktoriui Shayan Ali.

Už Lietuvos vardo garsinimą kūrybiniais talentais apdovanoti hiphopo šokėjai, pasaulio čempionai Paulina Žilinskaitė ir Edgaras Kerpė. Už viso gyvenimo nuopelnus apdovanota visuomenininkė, Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Lietuvoje Vida Julija Bandis.

„Būdami vienintelių apdovanojimų, įvertinančių diasporos profesionalų indėlį į ekonomikos, mokslo, kultūros ir kitų sričių augimą, organizatoriai, stengiamės pagerbti ir pagarsinti tuos, kurių darbų visame pasaulyje rezultatai juntami ir čia, Lietuvoje, ir už jos ribų“, – pranešime teigė „Global Lithuanian Leaders“ vadovė Marija Šaraitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubingai skama

Siaubingai skama portretas
Globali Lietuva

nusivažiavo

nusivažiavo portretas
GL, kaip LTSR, tik dar didesniame sojuze

vištai

vištai portretas
Rūpinkis savo caro turtais, ir nesiūlyk nieko žiūrėti,užzombintasis, melo iš Maskvos nežiūrim
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių