Quantcast

Vilniaus rotušėje – pavasarinė šventė būsimoms mamoms

Vilniaus rotušėje trečiadienį susirinko 400 besilaukiančių moterų. Būsimoms mamytėms koncertavo žymūs šalies atlikėjai ir vaikų ansambliai.

Tradiciškai septintą pavasarį būsimoms mamoms skirtą šventę surengė idėjos autorė, renginio organizatorė Seimo narė Agnė Zuokienė. Į Rotušę susirinko keli šimtai mamų. Kai kurios jų atsivedė jau turimas savo atžalas.

Čia buvo dainuojamos dainos, lopšinės, sekamos pasakos. Žaidimą „Katu katu katutes“ su vaikais sužaidusi, lopšinę sudainavusi etnomuzikologė, laidų vedėja Loreta Sungailienė sakė, kad muzika yra tam tikra sielos harmonija.

Ji taip pat pristatė naują pasakų žanrą – „Pasakas iš burnytės“. Tai, renginio vedėjos teigimu, yra mamos kuriamos pasakos. „Tokių pasakų vaikams labai reikia. Kurkime, pačios turėkime daug fantazijos. Jei turime daug gražių jausmų savo mažyliui, gerų emocijų, tos pasakos liesis savaime“, - įsitikinusi L.Sungailienė.

Į šventę susirinkusių mamyčių laukė ir staigmena. Scenoje pirmą kartą pasirodė vos per dvi savaites specialiai šiam renginiui susibūręs keturiolikos būsimų mamų choras „Balionėlis“. Dainavimo subtilybių mamas mokė kompozitorius Deivydas Zvonkus.

Chorui baigus savo pasirodymą, scenoje pasirodė šventės iniciatoriai Agnė ir Artūras Zuokai. A.Zuokienė džiaugėsi, kad kasmet mamyčių, norinčių į šią šventę atvykti, tik daugėja. Šiemet, pasak jos, net šimtui mamų teko pasakyti „ne“, nes visos norinčios būtų netilpusios.

O kalbėdama apie motinystę ir savo išgyvenimus A.Zuokienė prisipažino: „Motinystė man leido suprasti, kokia esu stipri. Manau, kad kiekviena jūsų pagimdžiusi pajusite, kaip tai jus sustiprins.“


Šiame straipsnyje: motinystėmamanėštumasšeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Po

Po portretas
nera nieko sexualiau uz niescia moteri :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių