Quantcast

Vilniaus rotušėje apdovanoti sveikatingumo skatintojai

Trečiadienį Vilniaus rotušėje vyko sostinės savivaldybės rengiama sveikatingumo šventė „Miesto veidas - sveiki ir gražūs žmonės“. Renginio metu apdovanojimai už sveikatingumo skatinimą skirti Vilniaus Lazdynų vidurinei mokyklai, Naujininkuose veikiančiam lopšeliui-darželiui „Želmenėliai“, sveikos gyvensenos propaguotojui, „Tai Chi“ mokytojui iš Kinijos Wang Xiyin bei VšĮ „Valstybės institucijų kalbų centrui“.

Lazdynų vidurinė mokykla bei lopšelis-darželis „Želmenėliai“ apdovanoti „už sveikatingumo skatinimą, už nuoširdų darbą ir aktyvų dalyvavimą sveikatingumo renginiuose bei vietiniuose ir tarptautiniuose projektuose“. Mokykla ir lopšelis-darželis dalyvauja įvairiuose sveikatingumo projektuose ir organizuoja juos patys, vykdo prevencines programas. Mokyklos direktoriaus pavaduotoja Vida Kiselienė džiaugėsi, kad prie mokymo įstaigos veiklos noriai prisideda ir Lazdynų mikrorajono gyventojai.

„Valstybės institucijų kalbų centras“ nominacija „už nuoširdų bendradarbiavimą ir pagalbą organizuojant sveikatingumo renginius“ apdovanotas už vykdomą „Sniego gniūžtės“ socialinę programą, kurios metu jos dalyviai tarpusavyje dalinasi išgyvenimais, pasakojimais, emocijomis. Šitaip centras prisideda prie priklausomybės ligų gydymo ir prevencijos.

Svetimšalis Wang Xiyin susilaukė apdovanojimo už jau penkis metus Lietuvoje vykdomą fizinės ir dvasinės sveikatos sporto „Tai Chi“ veiklą.

Renginio metu kinas su savo mokine aštuoniasdešimtmete Janina pademonstravo keletą išmoktų judesių. W.Xiyin ir kitų instruktorių rengiamos nemokamos „Tai Chi“ treniruotės vyksta kiekvieną savaitgalį 19 val. prie Baltojo tilto.

Akcija „Gyvenkime sveikame mieste“ - tai sezoninis tradicinis renginių ciklas, įtrauktas į Vilniaus miesto strateginį planą. Jo tikslas - propaguoti sveiką miesto bendruomenės gyvenimo būdą, skleisti sveikatos priežiūros ir stiprinimo žinias, propaguoti neįgaliųjų integraciją į miesto bendruomenę, skatinti miesto bendruomenės aktyvų laisvalaikio praleidimą.

Šiemet rudens-žiemos-pavasario renginių ciklą sudaro akcija „Vasaris - sveikatingumo mėnuo“, miesto bendruomenės sveikatingumo šventė, skirta Pasaulinei dienai be tabako paminėti, seminarai, sveikatingumo šventė „Miesto veidas - sveiki ir gražūs žmonės“.

Renginyje dalyvavo ir nominantus sveikino Vilniaus miesto mero pavaduotojas Stanislovas Šriūbėnas, Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorius Regimantas Paulionis, Vilniaus sveiko miesto biuro direktorė Danguolė Vaitkienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių