Quantcast

Vilniaus regata visiems pakėlė nuotaiką

  • Teksto dydis:

Šeštadienį finišavo  jau 13-oji Vilniaus regata, vykstanti  Neries upėje. Vienam jos dalyvių burtų keliu teko ypatingas prizas – baidarė.  Specialiu prizu pažymėtas ir originaliausias  laivas bei jo komanda. Neliko nuskriausti ir trasą įveikę jaunieji regatos dalyviai.

Šiemetėje regatoje dalyvavo net 350 plaukimo aistruolių. Šioje regatoje nebūtina plaukti lyg patyrusiam jūros vilkui prašmatnia jachta – galima bandyti įvairiausias irklu varomas plaukimo priemones. Be abejonės, ir senovinius luotus.

„Žmonės plaukė Nerimi nuo vienviečio sportinio laivelio iki „butelinių“ laivų ir vonių“, - „Vilniaus dienai“ prieš apdovanojimų ceremoniją sakė vienas renginio organizatorių Linas Samaška. Varžybų dalyviai įveikė 10 km ruožą nuo Valakampių II paplūdimio iki pėsčiųjų tilto Žvėryne.

"Ką veikti, kai baigiasi vasara? Reikia susirinkti, pasidalyti įspūdžiais ir pritraukti draugų draugus. Tenka džiaugtis, kad gretos tu, kurie nori pirmąjį rugsėjo savaitgalį susitikti, praplaukti  Nerimi ir į Vilnių pasižiūrėti iš upės pusės, tik daugėja", – džiaugėsi L.Samaška.

Pasak jo, Vilniaus regata jau natūraliai tampa tradicija. Irkluotojų skaičius, palyginti su pirmaisiais varžybų organizavimo metais, yra smarkiai išaugęs.

Vilniaus regatos dalyviai nestokoja kūrybinės fantazijos. Jie bando susikurti vis kitokią plaukimo priemonę. Kartą vilniečiai plaukė pasipuošę šalmais iš arbūzų, susirentę plaustą iš statybinių medžiagų atliekų, tuščių plastikinių butelių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių