Quantcast

Vilniaus rajono savivaldybė tvarko tik ištikimų rinkėjų gatves?

Seimo narys Kęstutis Masiulis ketvirtadienį pranešė kreipęsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) prašydamas antikorupciniu požiūriu įvertinti, kaip Vilniaus rajono savivaldybė tvarko gatves ir kelius.

Tuo pat metu STT paskelbė antikorupciniu požiūriu jau įvertinusi Vilniaus rajono savivaldybės teisės aktus, reglamentuojančius lėšų, skirtų šios savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, taisyti, prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti, skirstymo ir naudojimo tvarką.

„Gaunu daug gyventojų skundų, kad Vilniaus rajono savivaldybė skriaudžia naujakurių kvartalus. Tvarko gatves tik tose teritorijose, kur susitelkę valdžiai ištikimi rinkėjai. Savivaldybės administracija, pasirinkdama, kurias gatves tvarkyti, naudoja tik parankius kriterijus, tokius kaip žvyrkelių ilgis, o štai gatvių naudojimo intensyvumo kriterijus savivaldybei netinka“, - sako parlamentaras.

Gaunu daug gyventojų skundų, kad Vilniaus rajono savivaldybė skriaudžia naujakurių kvartalus. Tvarko gatves tik tose teritorijose, kur susitelkę valdžiai ištikimi rinkėjai.

„Kyla abejonių dėl skaidrumo. Vilniaus rajono savivaldybėje sprendimai tvarkyti ar netvarkyti gatves priimami autoritariškai, be diskusijų, vertinimo komisijos formalios, sudarytos iš savivaldybės darbuotojų, todėl nestebina atvejai, kai gatvės asfaltuojamos vos dėl kelių namų, kaip atsitiko Nemenčinėje Vilniaus g. 20, o naujakuriai šalia sostinės dešimtmečiais priversti važinėti šunkeliais“, - piktinasi K. Masiulis.

STT nustatė, kad teisės aktuose numatyti kriterijai nėra pakankamai objektyvūs ir tikslūs visiškai skaidriam ir aiškiam lėšų keliams ir gatvėms remontuoti ir tiesti paskirstymui; nepakankami objektų, siekiamų įtraukti į Savivaldybės vietinės reikšmės kelių ir gatvių sąrašą, atrankos kriterijai; nepakankami objektų, atnaujintinų bendromis Savivaldybės ir fizinių ar juridinių asmenų lėšomis, atrankos kriterijai, taip pat neaiški gyventojų paramos kelių atnaujinimui tvarka; neužtikrinamas informacijos, susijusios su kelių priežiūra, viešinimas.

STT siūlo patikslinti ir detalizuoti objektyvius ir pamatuojamus kriterijus, į kuriuos būtų privaloma atsižvelgti priimant sprendimą dėl Kelių programos ir Savivaldybės lėšų skirstymo kelių ir gatvių tiesimui, tvarkymui ir priežiūrai, taip pat - dėl kelių įtraukimo į Savivaldybės vietinės reikšmės kelių sąrašą.

Savivaldybė turėtų tikslinti nuostatas dėl tvarkytinų ir į vietinės reikšmės kelių sąrašą įtrauktinų kelių priimančios Komisijos darbo reglamento, nustatant Komisijos sudarymo tvarką, apibrėžiant Komisijos narių rotaciją ir kadenciją, nustatant nusišalinimo tvarką esant viešųjų ir privačių interesų konfliktui.

Taip pat siūloma išsamiai reglamentuoti gyventojų ir verslo paramos vietinės reikšmės keliams ir gatvėms administravimą. Užtikrinant efektyvų viešinimą, Savivaldybei siūloma interneto svetainėje www.vrsa.lt skiltyje „Keliai ir gatvės“ skelbti išsamius su kelių ir gatvių tiesimu ir atnaujinimu susijusius duomenis.

Vilniaus r. savivaldybės neasfaltuotų kelių tinklas yra vienas ilgiausių, kasmet tvarkymui skiriama vis daugiau pinigų iš valstybės, Europos Sąjungos ir savivaldybės biudžetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kinziulis

Kinziulis portretas
Jokiu istatymu savyvaldibeje nera tik savems o runkelems mosikojama susniu poperiu Juodsiliu sen.1994 metais buvo suprojentotas skypas ir iteisintas sklypas turejo privazeva nuo 19 amziauso 2000metais dingo seniunas tik makaronus kabina O savyvaldybe tik poperius siuntineja o kur iŕ kodel dingo privazevimas taip ir neaisku ir kada atsiras yra paslaptis

hahaha

hahaha portretas
ka ten tvarko,stai sostinej ciurlionio gatve vien lopai ir duobes,saligatviai istrupeje sutrese! pries dainu svente galejo sutvarkyti,bet pamirso kad tokia yra...

sis

sis portretas
zodelis savi...valdybe tai atitinka ir sios istaigos korupcine veikla juk valdo tik savi issirinktieji patys save ir veikla nekontroliuojama nebent socmafijos.......
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių