Quantcast

Vilniaus rajono merė: rinkimų biuletenių išvežti neleidome siekdami jų perskaičiavimo

„Savivaldos rinkimų biuletenių išvežti neleidome siekdami jų perskaičiavimo“, – sako Vilniaus rajono merė Marija Rekst.

Taip ji aiškino situaciją, kai Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį pranešė, jog jos atstovams savivaldybė nesudarė galimybės „prieiti prie biuletenių, juos atvežti į VRK“.

„Buvo vakar posėdis apygardos ir nebuvo priimtas sprendimas ar reikia perskaičiuoti, ar ne (...) ir pirmininkė tiesiog priėmė sprendimą išvežti šiandien biuletenius“, – BNS sakė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) narė.

„Komisijos nariai informavo politikus, kad yra tokia situacija, todėl buvo nerimas, kad pirmininkė imtųsi atitinkamų veiksmų, kad įvyktų posėdis ir būtų sprendimas – koks bebūtų, ar tikrai perskaičiuoti, ar ne – ir tada tik vežti biuletenius“, – sakė M. Rekst.

Merės teigimu tokių veiksmų imtasi siekiant išvengti nesusipratimų bei „turint skaudžią patirtį“.

„Mes turim skaudžią patirtį ir tikrai norėjome, kad būtų perskaičiuoti biuleteniai. Ir klausiu aš, kodėl jie taip bijo? Nes buvo atvejų, kai buvo paslėpta Rudaminoj 100 biuletenių“, – sakė ji.

Mes turim skaudžią patirtį ir tikrai norėjome, kad būtų perskaičiuoti biuleteniai. Ir klausiu aš, kodėl jie taip bijo? Nes buvo atvejų, kai buvo paslėpta Rudaminoj 100 biuletenių.

Vilniaus rajono savivaldybės atstovė spaudai anksčiau ketvirtadienį atsisakė komentuoti aplinkybes, teigdama, jog tai yra politinis klausimas. Tai patvirtino ir M. Rekst pažymėdama, kad „administracija – nei prie ko“.

Anot VRK, prie rajono savivaldybės pastato budėjo viešosios tvarkos pareigūnai. Merė pažymėjo, jog pareigūnai situaciją stebėjo jos prašymu, tačiau, pasak merės, jie VRK dirbo netrikdė.

„Aš paprašiau būti, bet tikrai, kad užtikrinti tvarką“, – teigė ji.

M. Rekst teigimu biuleteniai išvežti tikintis, jog komisija juos perskaičiuos.

„Nereikėjo nieko, nes atvažiavo VRK narė (...), bet žinau, kad buvo užtikrinta, jog bus tas klausimas pakeltas, sąžiningai svarstys ir mes tikimės, kad bus perskaičiuoti“, – kalbėjo merė.

„Mūsų komisijos nariai, atstovas pasakė, kad gerai, tikim, jog bus perskaičiuota, ir biuleteniai buvo išvežti“, – pridūrė ji.

Vilniaus rajone rinkimų antrajame ture sekmadienį pergalę šventė socialdemokratas Robertas Duchnevičius, jis gavo 50,2 proc. balsų, o Lietuvos lenkų rinkimų akcijos–Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovas Waldemaras Urbanas – 49,07 proc. balsų. Socialdemokratų kandidatas rinkimus laimėjo 526 balsų persvara.

LLRA-KŠS atstovai Vilniaus rajoną valdė nuo 1995 metų, kai buvo įkurta ši savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

prabuskite, teisėsaugininkai

prabuskite, teisėsaugininkai portretas
Nusikalstamas yra komunistinės atliekos tapino siundymas prieš kauniečius ir prieš Vilniaus rajono gyventojus rinkimų metu. Kada į tai atkreips dėmesį teisėsauga?

Anonimas

Anonimas portretas
idomu kur dingo tie šlechtu uniformuoti bachurai kai atvažiavo policija.

senis

senis portretas
gal kas nors rajone pasikeis nes ant tiek apleistas tas vilniaus rajonas na kaip sovietu laikais .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių