Quantcast

Vilniaus rajone - reketas dėl sovietinių laikų fermos

Trečiadienį Vilniau rajono policijos komisariato pareigūnai gavo 39 metų Žvynėnų kaimo gyventojo pareiškimą dėl galimo turto prievartavimo ir grasinimų susidoroti.

Nuosavą, iš tėvo paveldėtą, fermą turintis vyras aiškino sekmadienį sulaukęs netikėtų svečių. Jo teigimu, apie 13.10 val. į jo fermą, Buivydžių seniūnijoje, atvažiavo du nepažįstami asmenys, kurie pareikalavo pasidalinti turtą. Jei esą tai nebus padaryta, su juo bus susidorota.

Pasak Vilniaus rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininko Stanislavo Germano, nors komisariate dėl galimo turto prievartavimo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kol kas šioje istorijoje daugiau klausimų nei atsakymų.

„Kalbama apie dar buvusios Sovietų Sąjungos turtą. Griuvus kolūkiams, vieni turtą išsidalijo, kiti nespėjo to padaryti“, - kalbėjo S.Germanas.

Sovietinio turto dalybos, būtent tapo ir šio konflikto priežastimi.

Nors komisariato pareigūnai jau nustatė abu įtariamuosius, tačiau kol kas nesuprantama, kaip jie gali reikalauti kažkokio seno turto, kai jiems patiems tik po 20 metų. 

"Aiškinamės, ar tikrai buvo viskas taip, kaip pasakojo fermos savininkas. Kartais savo pasakojimą žmonės yra linkę pagražinti“, - sakė Kriminalinės policijos skyriaus viršininkas.

Preigūnus stebina ir tai, kad nukentėjusysis tiek laiko delsė kreiptis į policiją. Jų teigimu, jei žmonės tikrai susiduria su grasinimais susidoroti, kažko laukti nebūna nusiteikę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių