Quantcast

Vilniaus rajone pinga kelionė autobusu

Sostinės valdžia stengiasi sukrapštyti papildomus milijonus autobusams, kurie nuostolingai vežioja rajono gyventojus. Tuo tarpu Vilniaus rajone kelionės autobusu gerokai pinga.

Vilniaus rajono savivaldybės taryba nusprendė nuo balandžio pirmos net 26 proc. sumažinti priemiestinių autobusų bilietų kainas. Anot rajono valdžios, sprendimas dėl tarifo mažinimo priimtas atsižvelgiant į ekonominės krizės pasekmes: kylančias kainas ir augantį bedarbių skaičių.

„Gyventojai prašė įvertinti ekonominės krizės pasekmes, kurias pajuto daugelis. Žmonės atleidžiami iš darbo, mažinami iki minimalių jų darbo užmokesčiai, išaugo kitų paslaugų ir prekių kainos. Vilniaus rajono savivaldybės taryba, rūpindamasi gyventojų gerove, patvirtino mažiausią visoje Lietuvoje keleivių vežimo tarifą“, - skelbiama rajono savivaldybės interneto svetainėje.

Nors Vilniaus miesto valdžia pasveikino tokį rajono tarybos užmojį, tačiau paragino nepamiršti ir sostinę smaugiančių milijoninių nuostolių, susidariusių dėl maršrutų į jos valdomą teritoriją. Mat iki šiol Vilniaus rajono savivaldybė nė litu neprisideda prie jos gyventojų pervežimo.

„Nežinau, kodėl jie nederina savo veiksmų su mumis. Jie užmiršo vieną dalyką, kad mes nuostolingai vežiojame dalį rajono žmonių. Įprasta Lietuvoje gyventi kitų sąskaita, tačiau norėtume, kad ši problema būtų išspręsta. Kitaip tariant, kiek įsidėjai duonelės į krepšelį, už tiek ir susimokėjai“, - priminė Vilniaus miesto meras Vilius Navickas.

Plačiau apie visoje Lietuvoje pigiausius keleivių vežimo tarifus skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: viešasis transportasautobusai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių