Quantcast

Vilniaus rajone Centro dešinės koalicija antrajame ture žada palaikyti socialdemokratą

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai, Liberalų sąjūdis bei Laisvės partija antrajame merų rinkimų ture Vilniaus rajone žada iš esmės palaikyti socialdemokratų kandidatą Robertą Duchnevičių.

„Mūsų Centro dešinės koalicijos pozicija yra vieninga. Mes kažkokių konkrečių prašymų ar sutarčių nepasirašėme rėmimo, bet šita mintis mums ir prieš rinkimus buvo aiški. Mums svarbus tas valstybinis požiūris, tad socialdemokratų kandidatą antrame ture mes tikrai remsim“, – BNS sakė Laisvės partijos Vilniaus rajono pirmininkas Danielis Ilkevičius.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, pirmajame merų rinkimų ture Vilniaus rajone Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) vicepirmininkas Waldemaras Urbanas (Valdemaras Urbanas) surinko 46,63 proc. balsų, tuo metu už socialdemokratą Robertą Duchnevičių balsavo 24,84 proc. rinkėjų.

„Mes seniau esame sutarę, kad vieni kitus palaikome. Tai kaip ir atskiro prašymo nereikėjo, mes palaikysime“, – BNS teigė TS-LKD Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Gediminas Kazėnas.

Jis pats pirmame ture liko trečias bei sulaukė 16,32 proc. rinkėjų balsų.

Savo ruožtu, Liberalų sąjūdžio Vilniaus rajono skyriaus pirmininkas Artūras Želnys BNS sakė, jog asmeniškai R. Duchnevič palaiko, tačiau partijos sprendimo dar nėra.

„Taip, sakykim, kad asmeniškai. Mes linkstame, kad palaikysime. Asmeninis palaikymas yra, o dėl partinio dar nebuvo susėsta“, – sakė jis.

LLRA-KŠS rinkimuose savivaldybės taryboje laimėjo 18 mandatų, socialdemokratai – septynis, minėta trijų partijų centro dešinės koalicija – šešis.

Pats R. Duchnevičius pažymėjo matantis paramą, tačiau tikisi gauti „platesnį“ kandidatų palaikymą.

„Taip, tas palaikymas manau bus, nes turime bendrą viziją savivaldybei“, – kalbėjo jis.

Socialdemokratas taip pat pažymėjo, jog norint laimėti antrame ture labai svarbus yra rinkėjų aktyvumas.

„Viskas priklauso nuo aktyvumo (...). Dabar mums klausimas, kad aktyvumas išliktų toks pats arba didėtų, nes valdančioji partija turi stabilų balsų elektoratą. Mums svarbu, kad neateitų mažiau žmonių negu buvo (...), o antras turas visada tokią riziką turi“, – sakė politikas.

Jam antrino ir D. Ilkevičius. Pasak jo, LLRA-KŠS „puikiai mobilizuoja elektoratą“.

„Sunku nuspėti rezultatą. Mes tikimės geriausio, mes norėtume, kad socialdemokratų kandidatas laimėtų antrame ture, bet sudėjus visas jėgas (...) mes matome, kad tos jėgos sudėjus balsus yra labai apylygės. Labai daug ką lems aktyvumas antrame ture“, – teigė politikas.

Rinkėjų aktyvumas pirmajame ture Vilniaus rajone siekė 49,76 procento.

Nuo 2004 metų Vilniaus rajono savivaldybes merės pareigas ėjo LLRA-KŠS narė Marija Rekst.

Partijos lyderis europarlamentaras Waldemaras Tomaszewskis (Valdemaras Tomaševskis) pirmadienį teigė neabejojantis, kad W. Urbanas bus išrinktas meru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LGBTQ istiniai lyberastai

LGBTQ istiniai lyberastai  portretas
susirakino rakom stovedami kaip sunys ,su konesrvat degeneratais ir sosal dermoKratais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių