Quantcast

Vilniaus rajone aptikus neteisėtą sąvartyną žadama stebėti panašias įmones

Vilniaus rajone aptikus nelegalų skaldos sąvartyną Šatrininkų seniūnas Veslavas Starikovičius teigia, jog ši įmonė veikė 12 metų ir nusiskundimų nebuvo, tuo metu rajono meras Robertas Duchnevičius sako, kad ketinama atlikti panašaus pobūdžio veiklą vykdančių įmonių monitoringą.

Pirmadienį Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) paskelbė, kad Vilniaus rajone, Vėliučionių kaime, aplinkosaugininkai aptiko neteisėtą atliekų sąvartyną, dėl jo žala aplinkai gali viršyti 1,4 mln. eurų.

Teritorijoje atliekos viršija 1000 kubinių metrų, taip pat paimtas savivartis, kuriuo jos buvo vežamos. Išanalizavus surinktą medžiagą ir atlikus patikrinimą, buvo nustatyta, kad atliekų apdorojimo veikla vykdoma neturint leidimų.

Vilniaus rajono meras R. Duchnevičius teigė apie situaciją sužinojęs iš spaudos. Trečiadienį po situacijos aptarimo su seniūnu jis davė nurodymą administracijos vadovui, kad šis susisiektų su seniūnijomis ir būtų renkama informacija apie panašaus pobūdžio įmones. Anot mero, šis atvejis rodo, kad nevaldoma informacija, kas vyksta teritorijoje.

„Seniūnijos turės pateikti informaciją apie jiems žinomus verslo subjektus, kurie yra panašaus veiklos pobūdžio – perdirbama, sandėliuojama, rūšiuojama“, – žurnalistams sakė meras.

Seniūnijos turės pateikti informaciją apie jiems žinomus verslo subjektus, kurie yra panašaus veiklos pobūdžio – perdirbama, sandėliuojama, rūšiuojama.

Jo teigimu, rajonas palaiko ir džiaugiasi verslu, kuris į Vilniaus rajoną, tačiau pabrėžė būtinybę laikytis įstatymų.

„Švari aplinka, sveika aplinka yra prioritetas, yra mūsų bendras interesas“, – teigė jis.

R. Duchnevičiaus žiniomis, AAD susisiekė su įmone. Paaiškėjo, kad sklypas, kuriame yra skalda, priklauso privačiam savininkui. Jam nurodyta per 40 dienų sutvarkyti atliekas.

Jis teigė nedrįstantis vertinti, kokia žala padaryta.

„Aplinkosauginiai pažeidimai vieni rimčiausių būna, turi būti atitinkamos sankcijos už tai“, – sakė jis.

Seniūno V. Starikovičiaus teigimu, įmonė įtarimų nebuvo sukėlusi.

„Mano atsakomybė yra labai ribota šiuo atveju, kadangi mes nematėm tų dalykų, negalėjom pamatyti, už pastatų“, – žurnalistams trečiadienį sakė seniūnas.

„Įmonė yra normali, gera, 12 metų dirbo, moka mokesčius visus, nusiskundimų žmonių nebuvo, tikrai nebuvo. Matėm, kad buvo transportas, stovėjo, buvo sunkvežimiai, buvo ekskavatoriai, kartais buvo krūva smėlio, žvyro ir viskas“, – kalbėjo V. Starikovičius.

Jis teigė AAD paskaičiuotą žalą vertinantis „labai atsargiai“.

„Kaip gali betono skaldos krūva tiek žalos padaryti?“, – teigė seniūnas.

Pasak jo, į klausimus atsakys AAD vykdomas tyrimas. Jo teigimu, seniūnija „visa kaip statybos aikštelė“, ketinama patikrinti visus panašius objektus.

Skrydis žvalgant Vilniaus rajono apylinkes, padėjęs nustatyti šį atvejį, surengtas aplinkosaugininkams bendradarbiaujant su Lietuvos kariuomenės Karinėmis oro pajėgomis.

AAD skelbė, kad pareigūnai iš neteisėtų šiukšlių vežėjų ar tvarkytojų per šiuos metus yra paėmę šešias transporto priemones: penkias Vilniaus mieste ir rajone, vieną Ukmergės rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tikrinkite Nuosavų namų teritorijas

Tikrinkite Nuosavų namų teritorijas portretas
Kas vyksta privačiose valdose? Visas Vilniaus rajonas, Ignalinos rajonas, pietrytinėje Lietuvoje ištisi šoukšlynai privačiose teritorijose. Nuosavus namus Kaune tikrinkite. Žmonės narkotikų plantacijas pasidaro kambariuose, rūsiuose narkotikų fabrikėliys įrengia, nuomai padaro patalpas kur kartu ur narkotikus išplatina, ir pedofilų orgijas padaro pavadinę diskotekos kam virš 50 metų. Reikia pereiti visus nuosavus namus. Ypatingai išoriškai tvarkingus, pertikrinti patalpas užslėptas sienose, po žeme. Vien Pavilnyje ką rasite. Ten ištisi fabrikai nelegalūs. Visos pedofilų industrijos su planingai nuskurdintų žmonių bejėgiais vaikais. Pavadina burbynių drožimo edukacijomis ar gamtos mylėtojų būreliais ir klesti daugybę metų visiški iįsigimėliai, išsidalijo prokurorų ir valdininkų, politikų postus .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių