Quantcast

Vilniaus policija sučiupo itin pavojingą recidyvistą

Vilniaus policijai birželio pabaigoje įkliuvo vagystėmis iš butų ir plėšimais įtariamas asmuo. 51-erių sulaikytasis A.U. jau yra aštuonis kartus teistas.

Itin pavojingu recidyvistu prieš dešimtmetį pripažintas vyras birželio 27 d. sučiuptas Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnų pastangomis.

Sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl 2009 m. birželio 8 d. padaryto plėšimo įsibraunant į gyvenamąjį namą Vilniuje, Skeisteros gatvėje. Šio nusikaltimo metu buvo sumuštas ir apiplėštas aštuoniasdešimtmetis pilietis, kuris dėl patirtų sužalojimų iki šiol gydomas ligoninėje.

A.U. įtariamas ir 2009 m. birželio 22 d. padarytu plėšimu Ringės gatvėje, įsibraunant į gyvenamąją patalpą. Šio nusikaltimo metu įtariamasis sumušė aštuoniasdešimt vienerių metų nukentėjusiąją, ją surišo, uždarė ūkiniame pastate ir iš gyvenamojo namo pagrobė nukentėjusiajai priklausantį turtą. Nukentėjusioji iki šiol gydoma ligoninėje.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad kratos metu pas įtariamąjį rasti daiktai, pagrobti iš butų esančių Vilniaus Bistryčios, Mildos ir Rūdninkų gatvėse. Įtariamajam A.U. paskirta kardomoji priemonė suėmimas.

Pareigūnų duomenimis, įtariamasis Vilniaus mieste ir rajone yra įvykdė ir kitus panašaus pobūdžio nusikaltimus, todėl nukentėjusių nuo šio asmens piliečius prašome kreiptis į Vilniaus apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą (Birželio 23-iosios g. 10, Vilnius) telefonais: (8 5) 271 6114, 271 6124, 271 6110.


Šiame straipsnyje: recidyvistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių