Quantcast

„Vilniaus plane“ atleista 13 darbuotojų, traukiasi ir M. Pakalnis

Savivaldybės įmonėje „Vilniaus planas“ - permainų vėjai: neseniai iš vadovo posto pasitraukus Justinui Kulakauskui, darbą palieka ir ilgusm metus įmonės Vyriausiuoju architektu dirbęs Mindaugas Pakalnis. Atleista dar 13 darbuotojų.

Po savivaldybės auditorių ataskaitos, jog savivaldybės įmonėje „Vilniaus planas“ buvo neleistinai išsimokėti 94 tūkst. litų  priedai, dar sausio mėnesį „Vilniaus Plano“ direktorius Justinas Kulakauskas pasiprašė atleidžiamas. Tačiau tuo permainos įmonėje nesibaigė - traukiasi ir 15 metų „Vilniaus plano“ vyriausiuoju architektu dirbęs Mindaugas Pakalnis, atleista dar 13 darbuotojų.

„Vilniaus dienai“ jis patvirtino paliekantis postą, tačiau dėl kokių priežasčių ir ką planuoja veikti, atskleisti nenorėjo.

„Taip, išeinu, bet nenorėčiau tų dalykų komentuoti. Ne, priežastys ne tos pačios, asmeninės“, - paklaustas, ar darbą savivaldybėje palieka dėl to paties, kaip ir J. Kulakauskas.

Savivaldybė nuo platesnių komentarų taip pat susilaiko - atsiųstame atsakyme taip pat nurodoma, jog tai - paties M. Pakalnio apsisprendimas.

„Po 15 metų darbo savivaldybės įstagoje „Vilniaus planas“, M. Pakalnis išeina savo noru, dėl asmeninių priežasčių, planuodamas dirbti privačiai. Jis taip pat dirbs pagal sutartį kaip „Vilniaus planas“ konsultantas“, - tvirtino savivaldybės atstovai.

Kas bus naujasis Vyriausiasis architektas, kol kas neaišku - pagal Savivaldybės įmonių įstatymą direktoriaus pavaduotojui turi būti rengiamas konkursas, kuris turėtų būti paskelbtas netrukus po to, kai baigsis darbo sutartis su M. Pakalniu. Šiuo metu jis dirba dar ir Vilniaus Gedimino tehcnikos universiteto Urbanistikos katedros  dėstytoju.

Savivaldybės atstovai patvirtino, jog per pastaruosius du mėnesius atleista 13 darbuotojų. Tai esą buvo padaryta „optimizuojant įstaigos darbą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
niekas nemini kad Justinas Kulakauskas pasitraukė ne tik iš direktoriaus pareigų ,,savo,, noru, jo jau nėra ir gyvųjų tarpe.... (A.T.)

ačiū

ačiū portretas
Justinas Kulakauskas buvo aukštos kultūros intelektualus ŽMOGUS, puikus direktorius (amžina atilsį Jam ir neužilgo mirusiai jo Motinai))

spėjimas

spėjimas portretas
Matyt, šluojami žmonės, neįtinkantys Vilniaus carui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių