Quantcast

Vilniaus paplūdimiai ruošiami vasarai

Sostinės paplūdimiuose oficialus maudymosi sezonas bus atidarytas birželio 1-ąją. Netrukus po to pradės ir veikti menų platforma „Kultuflux" Neries pakrantėje. Tačiau prie Baltojo tilto baseino nebebus.

Kaip ir kasmet, atšilus orams, sostinės paplūdimius užplūs poilsiautojai. Oficialiai patvirtinti mieste yra penki paplūdimiai: Valakupių I ir II, Žirmūnų, Salotės ir Žaliųjų ežerų. Juos prižiūri, tvarko, lėšų tam skiria miesto savivaldybė. Tam, kad miestiečiai saugiai ir tvarkingai galėtų leisti laiką prie vandens, pernai ji buvo skyrusi beveik 618 tūkst. litų. Šiemet ši suma mažesnė – apie 530 tūkst. Lt. Tačiau, pasak  savivaldybės teritorijų tvarkymo poskyrio vedėjos Irenos Mikalauskienės, poilsiautojai didelių pokyčių neturėtų pajusti.

Gelbėtojai, kaip įprasta, sostinės paplūdimiuose ims budėti nuo oficialios sezono pradžios, birželio 1-osios. Iki to laiko paplūdimiai turi būti visiškai paruošti priimti poilsiautojus, nors dauguma darbų padaryti jau šiandien.

Neturintys laiko važiuoti į paplūdimius miesto pakraščiuose, kelerius metus džiaugėsi dirbtiniu paplūdimiu prie Baltojo tilto. Tačiau pernai, bendros kalbos neradus Savivaldybei ir projekto vykdytojams, jis buvo išmontuotas. Šiemet baseinas iš naujo pastatytas nebus, todėl sukaitę vilniečiai maudymuisi vietos turės ieškoti kitur.

Plačiau apie maudymosi sezoną skaitykite antradienį dienraštyje „Vilniaus diena“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių