Quantcast

Vilniaus paplūdimiai jau laukia vasaros

Vilniaus miesto paplūdimiai jau paruošti vasaros sezonui. Antradienį komisija, sudaryta iš Vilniaus miesto savivaldybės specialistų, Vilniaus visuomenės sveikatos centro bei bendrovės „Akvalangas“ atstovų, tikrino ir įvertino Valakupių I ir II, Žirmūnų, Žaliųjų ežerų ir Salotės paplūdimius.

Komisija nustatė, kad paplūdimių teritorijos išvalytos, jų sanitarinė būklė gera.

Į prie Neries esančius Valakupių I ir II, Žirmūnų paplūdimius jau atvežta papildomai apie 120 t smėlio, ketinama privežti daugiau naujo smėlio į paplūdimiuose esančias vaikų smėlio dėžes. Paplūdimiuose jau veikia gelbėjimo stotys, kuriose budi gelbėtojai ir medikai. Prie gelbėjimo stočių ketinama pakabinti indus su dezinfekciniu skiediniu rankoms ir paviršiams nuplauti.

Visuose paplūdimiuose suremontuota paplūdimių įranga – persirengimo kabinos, suolai, vaikų žaidimo, sporto aikštelės, skėčiai nuo saulės, atnaujinti informaciniai ženklai, maudymosi vietos apribotos vandens plūdurais, tualetai nudažyti ir dezinfekuoti, veikia geriamojo vandens fontanėliai.

Paimti mieste esančių vandens telkinių mėginiai mikrobinės, cheminės ir fizinės taršos tyrimams nustatyti. Likus kelioms dienoms iki birželio 1-osios paaiškės, ar sostinės paplūdimių vanduo atitinka higienos normų reikalavimus. Birželio 1 dieną numatoma skelbti maudymosi sezoną, kuris tęsis iki rugsėjo 15 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių