Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus oro uoste pakilo pirmasis „Skyways“ lėktuvas

2009-06-01 12:30
Vilniaus oro uoste pakilo pirmasis „Skyways“ lėktuvas
Vilniaus oro uoste pakilo pirmasis „Skyways“ lėktuvas / Kęstučio Cemnolonskio nuotr.

Oro linijų bendrovė „Skyways“ nuo birželio 1 dienos pradėjo tiesioginius skrydžius maršrutais Vilnius – Stokholmas - Vilnius ir Vilnius -  Kopenhaga - Vilnius. Pirmadienį ankstų rytą kompanijos lėktuvas „Fokker-50“ iš Vilniaus pirmuoju reisu išskrido į Stokholmą.

Skrydžiai tarp Vilniaus ir Stokholmo dukart per dieną bus vykdomi pirmadieniais-penktadieniais ir kartą per dieną bus skrendama sekmadieniais, viso - 11 kartų per savaitę. Maršrutu Vilnius-Kopenhaga-Vilnius lėktuvai kartą per dieną skraidys pirmadieniais-penktadieniais.

„Esame pasirengę aptarnauti naujaisiais maršrutais atvykstančius ir išvykstančius lėktuvus bei keleivius“, - sakė  TVOU generalinis direktorius Tomas Vaišvila.

Oro uostas turi užtikrinti, jog, lėktuvui nusileidus, keleiviai saugiai ir patogiai patektų į atvykimo terminalą, sklandžiai atliktų visas reikalingas procedūras muitinėje, greitai atgautų savo bagažą ir saugiai išvyktų iš oro uosto. Oro uostas taip pat  prižiūri pakilimo takus bei aptarnauja lėktuvus – jiems suteikia stovėjimo vietas, pripildo kuro, atlieka kitus reikalingus darbus. 

„Skyways“ atstovai Nacionaliniam transliuotojui yra pripažinę, kad sunkmečiu pradėti naujus skrydžius yra iššūkis, tačiau jie jam pasirengę.