Quantcast

Vilniaus oro uoste – kraujo donorystės akcija

Šiandien Tarptautinio Vilniaus oro uosto keleiviai, svečiai ir darbuotojai Meilės dienos proga gali tapti kraujo donorais ir dovanoti nepažįstamiems žmonėms galimybę gyventi.

Kraujo donorus oro uosto išvykimo salės antrajame aukšte įkurtame mobiliame procedūrų kabinete nuo 10-os valandos ryto priiminėja VU ligoninės Santariškių klinikų Kraujo centro darbuotojai.

„Meilės dieną pakvietėme Vilniaus oro uosto keleivius, darbuotojus, svečius - visus kažką mylinčius ir kažkieno mylimus į neatlygintinos kraujo donorystės akciją „Pasidalink meile. Ištiesk ranką“, nes oro uostas gali simbolizuoti ne tik vartus į pasaulį, bet ir vartus į kiekvieno mūsų širdį, kad padovanotume sergančiajam meilės skrydį”, – iniciatyvą pristatė Santariškių klinikų Kraujo centro vedėja, gydytoja transfuziologė Lina Kryžauskaitė.

Jos teigimu, kiekvienas, panoręs būti donoru, šiandien gali čia pat, mobiliame procedūrų kabinete, pasitikrinti ir savo sveikatą, nes kiekvienam kraujo donorui nemokamai atliekamas bendras kraujo tyrimas, nustatoma kraujo grupė, ištiriamos infekcijų galimybės.

Nuo akcijos pradžios jau buvo surinkta kraujo iš 27 donorų. Iš kraujo gauti kraujo komponentai bus naudojami Santariškių klinikose gydomiems pacientams operacijų metu, sergantiems kraujo vėžiu, po kaulų čiulpų transplantacijų, Vaikų ligoninės mažiesiems pacientams. Taip pat – perduoti kitiems Lietuvos kraujo centrams, pritrūkusiems kraujo komponentų.

VU ligoninės Santariškių klinikose vienu metu gydosi vidutiniškai 900 žmonių. Kasdien mažiausiai 70 ligonių reikia perpilti kraujo komponentų (dalių), kuriuos galima gauti tik iš sveikų žmonių – kraujo donorų.

Donoru gali būti bet kuris sveikas asmuo nuo 18 iki 65 metų amžiaus. 17 metų asmenys taip pat gali tapti donorais, tačiau turi pateikti raštišką vieno iš tėvų ar teisėto globėjo sutikimą ir jo paso kopiją. Vyresnis kaip 65 metų amžiaus asmuo gali būti donoras, jei turi donorystės įstaigos gydytojo išduotą leidimą.


Šiame straipsnyje: kraujo donorasdonoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

s.s

s.s portretas
si organizacija apgaudineja jaunus zmones,vazineja po mokyklas ima dviguba doze eritrocitu ,o sumoka kaip uz viena,net nieko nepaaiskina

aš portretas
Turiu jus apsviesti, kad ne uz krauja mokama, o kompensuojama uz jusu sugaista laika.

Tavo kraujas.lt

Tavo kraujas.lt portretas
Visų pirma norime padėkoti už Jūsų gerus norus padėti sunkiai sergantiems, aukojant savo kraują.Norime informuoti, kad mokama ne už duotą kraują ,o už sugaištą laiką,transporto išlaidas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių