Quantcast

Vilniaus nudistai skuba prie Akmenos (12 nuoginėjimo vietų Lietuvoje)

Ne visi vilniečiai karštą vasaros dieną skuba prie Žaliųjų ežerų, Salotės ar Valakampių. Norintys pasimėgauti saulės spinduliais visiškai nuogi ir nepatraukti nereikalingo aplinkinių dėmesio vyksta į nudistų paplūdimius.

Laukinis rojus

Vilniečių mėgstamas – visai šalia Trakų, Akmenos ežero pakrantėje, dviejų „legalių“ paplūdimių viduryje esantis nudistų rojus pievoje.

„Visi gimstame nudistai. Kur nereikia drabužių, ten bus polinkis į nudizmą. Tai laisvė, suvienodinanti visus. Jokių mistikų čia nėra. Slidinėti nuogam man minčių tikrai nekyla, o štai maudytis norisi“, – teigė su žmona Saule čia besilankantis Adomas.

„Legalus pažiūrėjimas į nuogas moteris“, – šmaikštavo Artūras, pirmą kartą atvedęs čia ir savo draugę.

Vyras teigė, kad jam nudistų pliažas niekuo nesiskiria nuo įprasto. Pradėjo juose lankytis būdamas 22-ejų. Akmenos pakrantę jis atrado internete.

„Ne jūra, nėra smėlio, bet netoli nuo Vilniaus toks vienintelis“, – su pajūrio nudistų paplūdymiu Akmenos pakrantę lygino Lukas, šią vietą atradęs prieš dvejus metus.

Pasikuklinusio save įvardyti Vilniaus nudistų klubo atstovo teigimu, šis užutėkis nudistus vilioja jau penkiolika metų.

„Tokios vietos nėra masinės, jose renkasi mažas būrelis žmonių. Anksčiau šią vietą galėję žinoti apie pusšimtis, dabar užsuka daugiau. Pats čia vasarą apsilankau po du tris kartus“, – teigė pašnekovas.

Porelės ir draugų kompanijos

Žmonės renkasi čia ne tam, kad į kitus žiopsotų. Ateina jie, kad tiesiog patys atsipalaiduotų. Saulėje pasikepinti atkeliauja vienišiai, porelės arba draugų grupelės, kartais ir šeimos. Tiesa, vienišų besideginančių moterų reta.

„Moterų būna, bet ne po vieną. Ateina po keletą. Sakysiu tiesiai – čia renkasi gėjai ir porelės“, – šmaikštavo studijų laikais, prieš ketverius metus, šią vietą atradęs Jonas.

Saulė teigė niekada nebūtų išsirengusi, jei ne pirmiausiai nudistauti pradėjęs vyras Adomas.

„Pirmą vaiką, kuriam dabar jau 30 metų, į nudistų pliažą atsivedėme jam esant šešerių. Iš viso turime tris atžalas, tačiau nudistais jie taip ir netapo. Nespaudėme, padarė kaip norėjo. Kol buvo maži, bėgiojo nuogi, o paskui pradėjo “puoštis", – pasakojo moteris.

Adomo teigimu, vyrai yra aktyvesni nudistai, o moterys labiau varžosi.

„Anksčiau to nejausdavau, tačiau čia besilankydama supratau. Šlapias maudymosi kostiumėlis kūnui yra nejaukus, – tikino Saulė. – Būdami su juo sakytume, kad nuogas žmogus gundo, o kai visi nuogi – jau nebegundo.“

Apie siekį rasti gyvenimo draugę „nuogalę“ prasitarė Lukas, pridurdamas, kad paplūdimiuose pačios jis neieškojęs ir ateityje to daryti neketinantis. Esą tam apstu kitų vietų.

„Kai sukursiu šeimą, bendrausiu su kitomis nudistų šeimomis“, - tikino jaunuolis, pridurdamas, kad nudizmas – ne tik buvimas paplūdimyje. Esą kai šilta – gera nusirengti ir namuose. Tokį privatų „apsinuoginimą“ savame kieme propaguoja ir jo sesuo. Pats vyras nuogas maudytis pradėjo nuo aštuonerių, kartu su draugais vasaras leisdamas kaime prie Nemuno. Sulaukęs penkiolikos jis ėmė lankytis nudistų pliaže pajūryje.

Akmenoje žvejojantis Rimas teigė nudistų kampelį atradęs tik paskutinį birželio savaitgalį. Kad tokio esama, vyras sužinojo virtualioje erdvėje.

Tvarka ir gamta

Akmenos nudistų paplūdimys tvarkingas, stiklų ar cigarečių nuorūkų čia nerasite. Vieninteliai paliekami žmogaus veiklos pėdsakai – išgulėti pievos „ratukai“.

„Kuo toliau šiukšles reikia nešti, tuo mažiau jų paliekama“, – samprotavo Adomas.

Kaip gamta sutinkama, taip ji ir paliekama. Dažnas šią vietą pasiekia pėsčiomis, nusukęs nuo vieno ar kito viešo paplūdimio.

„Prieš kelerius metus žolė čia buvo nušienauta, tačiau atėję nuogaliai tuomet pamatė jau spėjusią laikinai įsikurti skautų stovyklą“, – pasakojo jau seniai šią vietą žinantis lentvarietis Zigmas.

Vyras prisiminė esą yra pasitaikę, kai užsukusi linksmai nusiteikusi kompanija nevengė krante palikti savo pramogavimo pėdsakų, tačiau vienam nudistų patarus jaunuoliams išsinešti šiukšles, į „tvarkdarių“ pusę stojo dar keletas išsikuopti siūlančių vyrų.

Užtenka ir neoficialių vietų

Saulė ir Adomas lankosi ne tik Akmenos nudistų paplūdimyje, bet ir pajūryje, nuogaliams skirtose pirtyse.

Kauno nudistų paplūdimį Nemuno pakrantėje priešpaskutinį birželio savaitgalį aplankęs Lukas teigė čia sutikęs tik du žmones.

Vilniaus nudistų klubo atstovas teigė, kad kartais nuoginėjančių pasitaiko ir Valakampiuose. Vis dėlto nuogaliai dažniausiai renkasi pajūrį.

„Reiktų, kad atsirastų tvirtai pasiryžusių ir siekiančių tokią vietą įkurti sostinėje. Šiuo metu mūsų vienijami nudistai tokio poreikio ir organizuotumo neturi. Tai pareikalautų daug energijos ir pastangų“, – aiškino jis.


Nuoginėjimo vietos Lietuvoje

Neoficialus paplūdimys pievoje prie Akmenos ežero.

Neoficialus ir neperpildytas Kauno nudistų paplūdimys Nemuno pakrantėje.

Gaveikių kempingas, kurio šeimininkas skelbiasi, kad pats yra nudistas.

Nudistams draugiška Felikso Laivio sodyba.

Santakiai.

Ištisus metus veikiantis Druskininkų vandens parkas, ruošiantis išskirtinius renginius nudistams ir į pirčių erdvę kviečiantis nuogalius.

Nedidelis, geroje vietoje, veikiantis, pusiau oficialus Šventosios nudistų paplūdimys.

Pusiau oficialiai veikiantis Palangos nudistų paplūdimys ties Nemirseta.

Oficialus, pažymėtas, lengvai pasiekiamas Girulių nudistų paplūdimys.

Atokus ir sunkiau pasiekiamas, tačiau visiškai neperpildytas antras Smiltynės nudistų paplūdimys.

Neoficialus, tačiau nuo senų laikų visiems žinomas Juodkrantės nudistų paplūdimys.

Oficialus Nidos nudistų paplūdimys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintaras Raulinaitis

Gintaras Raulinaitis portretas
Visgi labiausiai tyrą ir natūralų pasigėrėjimą nuogais vaikų kuneliais galime išvysti aukštos kultūros Šeimyninio Nudizmo - Family Nudism - amerikiečių svetainėje: www.purenudism.com/daily_free_photo.html

sportininkas

sportininkas portretas
man patinka tobuli kunai,todel yra kartais į ką pažiurėti.

mylimasis777

mylimasis777 portretas
juk tokie mes gimėm ir Adomas su Ieva tokie buvo.Kaip tokie esam nuogi ir nuginkluoti tai ir visa kita kaip pdf.ir t.ir t.tarp nuogu ir neklesti .bent atviri o ne taip kaip iškrypeliai spoksantys iš už kampo ir bijentis savo šešėlio.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių