Quantcast

Vilniaus mokyklose nuskambėjo paskutinis skambutis

Pasipuošę abiturientai, juos lydintys pradinukai, susigraudinę mokytojai ir tėvai – penktadienį turbūt visos Lietuvos mokyklos buvo panašios, nes jose skambėjo paskutinis skambutis.

„Kol kas dar nelabai suvokiame, kad šiandien – paskutinė diena mokykloje. Tačiau klausantis visų kalbų, darosi šiek tiek liūdna", – po paskutinės pamokos prisipažino Salomėjos Nėries gimnazijos abiturientės, sesės Simona ir Viktorija Lukševičiūtės.

Dabar liko tik egzaminai, o po jų prasidės naujas gyvenimo etapas. „Viskas bus kaip bus, labai nesibaiminame", – tikino jos.

Dėl baigiančių mokyklą vaikų labiau jaudinosi ne jie patys, o pasveikinti atėję tėvai. Kai kuriems jų sunkiai sekėsi nuslėpti ašaras, kiti tikino atėję ne kaip į atsissveikinimo, o į linksmą šventę.

„Džiaugiuosi, kad pagaliau mano vaikas baigė mokyklą ir pradės naują gyvenimo etapą, nėra dėl ko liūdėti“, – šypsojosi Lilija Nefienė.

Kitiems tėvams suvaldyti emocijas padėjo patirtis. „Išleidžiu jau trečią vaiką, pripratau. Jei būtų pirmas – būtų sunkiau. Apskritai gal ir gerai, kad viskas jau artėja prie pabaigos, šiais metais tikrai mačiau, jog dukra labai stengėsi, pavargdavo", – sakė dukrą sveikinusi Jūratė Sirusienė.


Šiame straipsnyje: paskutinis skambutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių