Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus moksleiviai mokysis su statybininkai

2013-08-17 18:08
A. Ufarto /BFL nuotr.

Dar vasaros pradžioje buvo pradėtos renovuoti aštuonios Vilniaus miesto mokyklos. Numatytą naujų mokslo metų pradžią, rugsėjo 2-ąją, mokiniai jau galės grįžti į klases, tačiau remontas bus pasibaigęs ne visur.

Su svarbiausiais mokyklų, kuriose dar vyksta renovacija, administracijos darbuotojais šiuo metu susisiekti sudėtinga. Kai kurie iš jų dar atostogauja, o kitur dėl remonto darbų beveik nėra ryšio.

Šiuo metu tokia situacija ir Vilniaus Taikos progimnazijoje. "Rugpjūčio 31 d. turi būti visų darbų pabaiga. Pas mus rūsyje dar surado vandentiekio vamzdžius ir juos tvarko – buvo visai susidėvėję per 30 metų. Liepą rašėme papildomus aktus savivaldybei, ji mums skyrė dar 602 tūkst. litų papildomiems darbams", – kalbėjo mokyklos direktorius Rimgaudas Einoris.
Šioje mokykloje renovacija pradėta dar praėjusių metų lapkritį, tačiau ir tada mokslo procesas nebuvo trikdomas. Direktorius įsitikinęs, kad iki mokslo metų pradžios darbai tikrai bus baigti, nes jei rangovai vėluotų, turėtų mokėti delspinigius.

Šiemet iš aštuonių Vilniuje renovuojamų mokyklų keturios tvarkomos pagal specialiąją Klimato kaitos programą. Daugumoje jų ne tik šiltinamos sienos, tvarkomi sanitariniai mazgai, bet ir atliekama dar daug smulkesnių darbų. Iki rugsėjo 1-osios darbus planuojama baigti Naujininkų vidurinėje mokykloje, Taikos progimnazijoje, "Versmės" katalikiškojoje gimnazijoje ir Jono Pauliaus II progimnazijoje.

Tačiau keturiose miesto mokyklose statybininkai dar darbuosis ir prasidėjus naujiems mokslo metams. Žygimanto Augusto pagrindinėje mokykloje ir Šv. Kristoforo gimnazijoje, pasak Vilniaus miesto savivaldybės, likę nebaigti darbai mokslo procesui netrukdys.

Ilgiausiai renovacija užtruks Žemynos progimnazijoje, kur vykdomas tęstinis projektas. Žadama, kad likę darbai ir čia moksleivių netrikdys. Taip pat tęstinis projektas vykdomas "Vilties" specialiojoje mokykloje, kur šiemet planuojama apšiltinti senąjį pastatą, bet vidaus remontas nenumatomas.