Quantcast

Vilniaus miesto taryboje įsteigta Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybės taryboje įsteigta nauja frakcija – į ją susibūrė ekspremjero Sauliaus Skvernelio steigiamos partijos rėmėjai.

Tarybos nariai Taurimas Valys, Žilvinas Šilgalis ir Romasis Vaitekūnas trečiadienį savivaldybės tarybos posėdyje paskelbė apie įsteigtą Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“.

„Tikiu, kad su Demokratų frakcija demokratijos pas mus padaugės“, – pareiškė T. Valys, tapęs frakcijos seniūnu.

Savivaldybės taryboje frakciją įkurti gali ne mažiau kaip trys politikai.

T. Valys ir R. Vaitekūnas į sostinės tarybą išrinkti pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą, Ž. Šilgalis – pagal A. Zuoko ir vilniečių koalicijos „Laimingas Vilnius“ sąrašą. Pirmieji du šiuo metu nepriklausė jokiai tarybos frakcijai, o Ž. Šilgalis buvo „Laisvės ir teisingumo“ frakcijos narys.

„Džiaugiuosi šių narių sprendimu prisijungti prie mūsų suburiant frakciją Vilniaus miesto savivaldybės taryboje. Jie yra aktyvūs politikai, puikiai žinantys sostinės gyventojams kylančius klausimus. Dėkoju visiems, kurie didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir regionuose telkiasi, buriasi į bendrą komandą. Matome, kad pasitikėjimas nauja politine bendruomene auga“, – sakė Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ seniūnas Saulius Skvernelis.

Ž. Šilgalio teigimu, jo sprendimą prisidėti prie naujos frakcijos lėmė jos deklaruoti siekiai įgyvendinti būtinus pokyčius Lietuvoje, skirti svarbų dėmesį žaliajam kursui, taip pat noras įkuriant naują frakciją sustiprinti opozicijos veikimo galimybes Vilniaus miesto taryboje.

„Jau daugiau kaip metai nepriklausau jokiai politinei partijai ir tiesiog aktyviai dirbu su aplinkosauga susijusioje srityje, įskaitant ir Vilniaus miesto Aplinkos ir energetikos komitetą. Apie mano prisijungimą prie naujai kuriamos frakcijos informuoti ir kolegos iš „Laisvės ir teisingumo“ frakcijos, kurie supranta, kad veikiant sutelktoje opozicijoje svarbu turėti platesnį atstovavimą, todėl neabejoju, jog ir toliau sėkmingai bendradarbiausime“, – tvirtino Ž. Šilgalis.

T. Valys, Ž. Šilgalis ir R. Vaitekūnas ketina įsitraukti ir į būsimos partijos steigimą.

Savo ruožtu A. Zuokas pasvekino naują frakciją, kuri, jo teigimu, sustiprins opozicijos gretas, „kad Vilniaus mieste ir gatvės, ir mąstymas nesiaurėtų“

Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ nario Luko Savicko teigimu, daugiau kaip 200 asmenų Vilniuje išreiškė norą tapti naujos partijos steigėjais.

Naują partiją kuria iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime pasitraukusi grupė parlamentarų, vadovaujama S. Skvernelio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių