Quantcast

Vilniaus miesto savivaldybė skirs paramą ispanų kalbos mokytojams

  • Teksto dydis:

Siekiant mažinti rusų kalbos mokymą bei pritraukti į ugdymo įstaigas daugiau ispanų kalbos mokytojų, Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį nustatė šių pedagogų pritraukimo ir finansinio skatinimo sąlygas.

Pilnu krūviu dirbantiems ispanų kalbos specialistams prie atlyginimo ilgiausiai tris metus bus mokamas 400 eurų mėnesinis priedas atskaičius mokesčius, trečiadienį pranešė sostinės valdžia.

Vilniaus vicemeras Arūnas Šileris pranešime sakė, kad miestui atsisakant rusų kaip antrosios kalbos mokymo bendrojo ugdymo mokyklose, dar šiemet tikimasi pradėti ispaniškai mokinti apie 1 tūkst. šeštokų.

„Tai antra populiariausia kalba po anglų, tad tikiuosi, kad per ketverius metus ispanų kalba, kaip antroji užsienio kalba, visose Vilniaus mokyklose pakeis rusų kalbą“, – pranešime teigė jis.

Anot savivaldybės, taryba nustatė, jog mokamos paskatos dydis proporcingai didės arba mažės priklausomai nuo apsiimto krūvio.

Paskatą galės gauti specialistai, mokantys ispanų kalbą ne žemesniu nei B2 lygiu ir studijuojantys arba turintys dirbti mokytoju tinkamą išsilavinimą.

Pedagogams savivaldybė taip pat galės siūlyti dirbti per kelias ugdymo įstaigas, jei esama mokykla negalėtų užtikrinti sutarto darbo krūvio.

Mokytojas visą išmokėtą paramą turėtų per mėnesį grąžinti mokyklai, nutraukus darbo sutartį dėl pedagogo kaltės arba jam pačiam anksčiau, nei buvo įsipareigojęs išdirbti mokykloje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuviškos kalbos išžaginimas

Lietuviškos kalbos išžaginimas portretas
Gal geriau paramą skirkite lietuvių kalbos mokytojams.Matom kokie prasti lietuvių kalbos egzaminų rezultatai.O ispaniškai tegu mokosi Ispanijoje.

Pilietis

Pilietis portretas
Niekur nedings ta rusu kalba... Vokiečiai nespejo koju apšilt jau komendanto valandos ivedinejamos. Prisiminkim 80-ties metu senumo ivykius- tada ir vokiečiai buvo ir komendanto valandos. O kas mus išvadavo? Tik dabar neprisižaiskit su tom komendanturom nes išvaduotoju laukia puse lietuvos tik neišsiduoda kad nepersiokiotu.

Kada uždarys rusiškas mokyklas

Kada uždarys rusiškas mokyklas portretas
Ir pareikalaus iš visu atvykusių kalbėt lietuviškai, nbei drausti įstaigose kalbėti rusiškai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių