Quantcast

Vieni vilniečiai kraupsta nuo kainų, o kiti nori puošnios Kalėdų eglės: kodėl negalim palenktyniaut?

  • Teksto dydis:

Už kelių mėnesių sostinės Katedros aikštėje sužibsianti Kalėdų eglė kelia šurmulį tarp miestiečių, praneša LNK.

„Galima ir paprastą padaryti, nebūtina labai įmantrių dekoracijų daryti. Solidarumo reikia“, – siūlė kalbintas jaunuolis.

„Kalėdos – tas laikotarpis, kai reikia pasidžiaugti. Metus galime taupyti, bet per šventes vis tiek pasidžiaugti“, – savo poziciją išsakė  jo bendraamžis.

„Pasisakyčiau už kuo pigesnę. Kalėdos neturėtų būti materializmo laikas“, – nuskambėjo trečiojo pašnekovo nuomonė apie sostinės eglę.

„Kodėl mes negalime palenktyniauti? Yra šventė. Vilnius – didelis miestas. Ir daug gyventojų gal negalės namuose pasistatyti eglutės. Jie ateis prie miesto Kalėdų eglės su vaikučiais ir pasidžiaugs. Taip pat ir mūsų svečiai. Žinau, kad daugelis per Kalėdas atvažiuoja pasigrožėti eglute“, – sakė vilnietė.

„Svarbu tiesiog, kad eglutė patrauktų akį. Vis dėlto Vilnius juk sostinė. Turbūt tai geriausia“,– pasisakė vaikinas.

„Kaip gali būti prabangi? Šitoks gyvenimo sunkmetis. Gražią, lietuvišką – aš tik to linkėčiau. Daug kas prisidėtų prie jos papuošimo. O kam ta brangenybė?“ – praktiško požiūrio neslėpė senjorė.

„Jeigu graži, gal ir brangi?“– klausė praeivė.

„Dabar sako, kad virš 230 tūkst. mums kainuos ta eglutė“, – sufleravo žurnalistė.

„Eik tu, baisiai brangiai. Gal užtektų 100 tūkst.“, – Kalėdų puošmenos kainos ribą įvardino  vilnietė.

„Su dabartinėmis elektros kainomis tas įžiebimas irgi kainuoja. Man tai būtų gerai šiemet kuo paprastesnė“, – sakė vaikinas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše: 

Kokia eglė sužibs, nebežino ir savivaldybė. Dar rugpjūtį jie pasirašė sutartį su bendrove „Švenčių studija“ kad sostinės eglę papuoš už daugiau nei 231 tūkst. eurų. Tačiau dabar meras Remigijus Šimašius persigalvojo. Jis siūlo eglę puošti kuo kukliau. O sutaupytą sumą skirti Ukrainai.

„Turime labai rimtų iššūkių, ne tiek Vilniuje, kiek Ukrainoje, kur reikia ir laimėti, ir padėti žmonėms išgyventi šią sunkią artėjančią žiemą, kai Rusija bombarduoja civilinę infrastruktūrą“, – persigalvojimo priežastį įvardino Vilniaus meras.

Tačiau eglės gamyba jau pradėta. O konkursą laimėjusi įmonė šiuo metu nepasiekiama.

Vis dėlto Vilniaus meras tikina, kad su „Švenčių studija“ kalbasi ir svarsto eglės statymo rūpestį šiai įmonei palikti kitiems metams.

„Pradėjau konsultacijas ir su konkursą laimėjusiais eglutės „rengėjais“, kurie „aprengia“ prabangesnę eglutę negu visada, ir su Tarybos nariais – kad galėtume turėti kuklesnį užmojį“, – apie savo veiksmus informavo R. Šimašius. 

Sostinės meras, kad Kalėdų eglė per brangi, susizgribo tuomet, kai apie tai prabilo visuomenininkai.

Tiesa, sostinės meras, kad Kalėdų eglė per brangi, susizgribo tuomet, kai apie tai prabilo visuomenininkai. Jie pasiūlė pinigus skirti ne Kalėdų eglės puošybai, o Ukrainai.

„Mes turime tokią privilegiją, kad neturime jokių oro pavojų ir galime pasirūpinti tais pinigais. Turėdami paprastą eglę skirti tuos pinigus Ukrainos dangui apginti“, –  įsitikinęs visuomenininkas Giedrius Sakalauskas.

Tad visuomenininkai rašo peticiją Savivaldybių asociacijai ir kviečia visus Lietuvos gyventojus vietoj blizgančių eglių padėti Ukrainai.

„Visada buvo konkurencija, kas pastatys gražesnę eglę. Manau, tai dabar neturi jokios prasmės. Galėsime prie gražių eglių grįžti tada, kai nugalėsime blogio imperiją“, – sakė G. Sakalauskas.

Vilniaus kultūros centras teigia, kad šiuo metu  sostinės šventinė programa dar peržiūrima. Kol kas atsakymo, kaip atrodys Kalėdos Vilniuje, pateikti negali.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
vėl LNK žinios, gėda

Onė

Onė portretas
Vaje kiek pinigų.galėtų seimo nariai patys susiorganizuoti ir papuošti. Kiek būtų sutaupyta ir kiekvienas galėtų išreikšti save, savo idėjas sukabintų ,būt gražu,o ir savo fantazijas įgyvendintų.

švaistūnas

švaistūnas  portretas
baigsis asilo kadencija, ir galbūt miestas sugrįš į normalaus gyvenimo vėžes .baigsis penderastija
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių