Quantcast

Vilniaus merų atsisveikinimas įvyko telefonu (papildyta)

Žadėtoji raktų nuo Vilniaus mero kabineto perdavimo ceremonija neįvyko. Naujasis sostinės vadovas Vilius Navickas į ją pavėlavo ir senajam merui už darbą ir paliktus kabineto raktus padėkojo telefonu.

Papiktino mero nepunktualumas

Penktadienį, prieš pat 8 val. ryto, į savivaldybę atskubėjo mero posto atsisakęs „tvarkietis“ Juozas Imbrasas. Politikas į darbą atėjo pusvalandžiu anksčiau nei įprasta. Toks buvęs naujojo Vilniaus vadovo pageidavimas – darbą pradėti ne vėliau 8 val. ryto. Reiškia, tuo metu turėjo įvykti ir garsioji raktų nuo mero kabineto perdavimo ceremonija. Dar ketvirtadienį J.Imbrasas žadėjo, kad, užleisdamas kabinetą naujajam vadovui, ne tik savus daiktus išsineš, bet ir kėdę nuvalys. 

Laikrodžiams mušant 8 val. visa buvusio mero komanda jau sukiojosi mero kabineto priimamajame, 19 savivaldybės aukšte. Atskubėjęs savivaldybės fotografas J.Imbrasą ir jo padėjėjus paskutinį kartą pakvietė į erdvų vadovo kabinetą fotosesijai. Paskubomis jis pliaukštelėjo keletą kadrų atsiminimui prie kabinete stovinčių vėliavų.

Išėję iš kabineto buvę padėjėjai ir senasis meras ėmė nekantriai žvilgčioti į laikrodį. Pora minučių po aštuntos, o V.Navicko dar nėra. J.Imbrasas, susikišęs rankas į palto kišenes suko ratus po priimamąjį, murmėdamas, kad jo laukia svarbus susitikimas, interviu radijuje, o čia „tas, kuris garsiai rėkė, kad darbą reikia pradėti ne vėliau aštuonių ryto“, dar nėra.  Tačiau paskambinti V.Navickui taip niekas iš nekantraujančios J.Imbraso komandos ir neišdrįso.

V.Navickas užtruko posėdyje

Tuo metu naujasis meras V.Navickas vadovavo administracijos darbuotojų rytiniam pasitarimui. Paskubomis užbaigęs posėdį jis laiptais užlėkė į mero valdas, tačiau... neuspėjo. J.Imbrasas jau leidosi liftu, kabineto raktus palikęs ant buvusios padėjėjos Annos Tatarnikovos stalo.

Su V.Navicku tekini atskubėjo ir du vicemerai Stanislovas Šriūbėnas bei Gintautas Babravičius. Visi tik skėsčiojo rankomis „Na ką, pavėlavome“. Tuomet kažkuris iš kabinete buvusiųjų dar puolė skambinti liftu besileidžiančiam J.Imbrasui, girdi, gal dar galima sugrįžti, čia naujas meras prie savo kabineto durų stypso. Tačiau J.Imbrasas pakilti į buvusį kabinetą atsisakė.

Tuomet telefono ragelis perduotas pačiam V.Navickui. Šis trumpai persimetė žodžiu kitu su buvusiu miesto meru, jam padėkojo už darbą, paliktus raktus ir atsisveikino. Ranką J.Imbrasui meras žadėjo paspausti kitąkart.

Kabinete įsikurs po savaitės

Paėmęs raktus iš A.Tatarnikovos miesto vadovas pirmąkart atsirakino savo kabinetą. Į jį sugužėjo visi pavaduotojai, savivaldybės fotografas, buvusio mero padėjėja. Į kabinetą įžengęs vicemeras G.Babravičius šmaikštavo: „Kaip aš tokio norėčiau... Kaip man čia patinka. Na, po dviejų metų tikrai čia įsikursiu“, - per barzdą šypsojosi politikas.

Į kabineto vidurį išėjusi A.Tatarnikova suskubo paaiškinti, kad J.Imbrasas dar nespėjo visų daiktų išsinešti. Esą reiktų dar savaitės visiems jo dokumentams bei asmeniniams daiktam sukrauti į dėžes ir išvežti.

„Nieko tokio, aš turiu kabinetą 18 aukšte, galit ramiai čia viską krautis, niekas neragina“, - supratingumą demonstravo V.Navickas.

Tuomet prie tų pačių vėliavų stojo fotografuotis naujoji miesto valdžia. Keletas kadrų, plati mero šypsena, ir... visi atgal prie darbų. Išeidamas iš kabineto raktus V.Navickas paliko daiktų nespėjusiai išsinešti A.Tatarnikovai.

Portalas jau pranešė, kad dvivaldystė Vilniuje truko vos vieną dieną. Juozas Imbrasas, regis, pripažino, kad buvo nuverstas ir ketvirtadienį paskelbė paliekąs mero postą Viliui Navickui. Esą taip savivaldybėje bus išvengta destrukcijos, nekenks normaliam darbui.

Pasitraukdamas į opoziciją politikas pabrėžė, kad, jo nuomone, naujoji valdžia nesugebės atsispirti verslo struktūrų, o ypač koncerno „Rubicon group“ daromam spaudimui. Esą per šiuos dvejus metus jis pats ir jo komanda įnirtingai kovojo su godumo ribų neturinčiais verslininkais. Spaudimas buvo daromas dėl atliekų deginimo gamyklos projektavimo ir statybos, šildymo tiekimo ir reguliavimo, atliekų tvarkymo ir kitų klausimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių