Quantcast

Vilniaus meras žada imtis priemonių, kad Maskvos namai neatsidarytų

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius žada imtis priemonių, kad Vilniuje neatsidarytų Maskvos namai, kol Rusijos sostinėje bus įstrigęs analogiškas Vilniaus namų projektas.

Anot R.Šimašiaus, vertinant geopolitinę situaciją regione, šiuo metu „tikrai ne laikas“ Lietuvos sostinėje atsidaryti Maskvos namams, kurių oficialiai skelbiamas tikslas - plėtoti kultūros ir verslo ryšius bei „gerus kaimyninius santykius“.

„Kai buvau susitikęs su Rusijos ambasadoriumi, labai aiškiai pasakiau, kad pirmiausia negali būti taip, kad Maskvoje vilkinami Vilniaus namų sprendimai, o Vilniuje viskas sklandžiai vyksta. Tai yra dvišalis dalykas ir kol Maskvoje nebus išspręsti tie dalykai, tikrai, sakykime, bus imamasi priemonių, kad neatsidarytų“, - penktadienį žurnalistams sakė R.Šimašius.

Konkrečių žingsnių jis neminėjo, tik užsiminė, kad „arsenale priemonių yra“.

Maskvos namų prie A. Juozapavičiaus ir Rinktinės gatvių sankryžos statybos vyksta nuo 2010-ųjų, jį finansuoja Maskvos savivaldybė.

Liepos pradžioje Maskvos namų Vilniuje direktorius Aleksandras Makarovas „Lietuvos žinioms“ sakė, kad Maskvos namus tikimasi užbaigti iki šių metų pabaigos arba kitų metų pradžios.

Vilniaus namų projektas Maskvoje yra įstrigęs. „Ketinimai išlieka, bet realūs darbai nevyksta dėl Maskvos vyriausybės struktūrų neapibrėžtumo dėl dokumentais reglamentuoto projekto apimties“, - „Lietuvos žinioms“ teigė UAB Vilniaus namų Maskvoje generalinis direktorius Gintaras Pociūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuchnia

kuchnia portretas
Ten ne pastatas, o kažkoks monstras, apklijuotas virtuvinėm plytelėm, viską aplink užgožia.

Zunda

Zunda portretas
Kokie dar maskvos namai?!! Dar hitlerio namus atidarykit... :D Marazmas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių