Quantcast

Vilniaus meras Vilius Navickas susitiko su ambasadoriais

Vilniaus miesto mero Viliaus Navicko kvietimu Vilniaus rotušėje susirinko per 30 Lietuvoje reziduojančių ambasadorių. Čia sostinės meras diplomatus supažindino savo komanda – pavaduotojais ir patarėjais, jų kuruojamomis sritimis ir veikla.
    
„Pradėjome dirbti nelengvu visiems laiku, kuris reikalauja adekvačių ir išmintingų sprendimų, susitelkimo ir vieni kitų palaikymo. Vilnius pasitinka didžiausius iššūkius per pastaruosius keletą metų: tampa 2009-ųjų metų Europos kultūros sostine ir vartais į šalį, švenčiančią vardo paminėjimo tūkstantmetį. Šios gražios progos pritraukia daug įdomių renginių ir naujų kultūrinių iniciatyvų, taip atliepdamos bendrą Europos Sąjungos viziją ir tikslus. 2009-uosius metus Europos Komisija paskelbė Kūrybiškumo ir naujovių metais. Šie du, tiesiogiai susiję veiksniai stipriai sąlygoja ir formuoja miesto gyvenimą. Todėl būtent šiais metais mes nusprendėme naujai pažvelgti į šią temą ir aptarti, kaip apskritai kultūra įtakoja miesto raidą, formuoja miestiečių įpročius ir miesto veidą – architektūrą, kaip kūrybiškumas gyvenant ir dirbant mieste veikia miesto plėtrą“, – sakė sostinės meras Vilius Navickas.
   
V.Navickas pakvietė Lietuvoje reziduojančių svečių šalių atstovus į didžiausią tarptautinį renginį, vyksiantį šių metų birželio 19-21 dienomis Vilniuje – Tarptautinį merų forumą „Kultūra – miesto raidos šaltinis“. Forume dalyvaus bendradarbiaujančių su Vilniumi miestų merai arba juos pavaduojantys asmenys, miesto tarybos nariai.
    
Vilniaus mero pavaduotojas Gintautas Babravičius pristatė artėjančio forumo tikslus, uždavinius ir programą, pakvietė ambasadorius prisidėti prie renginio viešinimo savo šalių sostinėse, miestuose.


Šiame straipsnyje: vilniaus savivaldybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių