Quantcast

Vilniaus meras vėl svajoja apie oranžinius dviračius

Tikėtina, kad vasarą sostinėje bus galima išsinuomoti dviračius, kurių spalva bus oranžinė. Tai žada Vilniaus meras Artūras Zuokas.

„Norėčiau, kad Vilniuje būtų dviračių nuomos sistema, panaši į tą, kuri buvo man esant merui praeitoje kadencijoje. Ir konkursas vyks šį pavasarį, ir jeigu viskas vyks sėkmingai, vasarą prasidės darbai. Vienas iš konkurso reikalavimų bus oranžinė spalva. Pagal projektą yra numatyta 30 nuomos punktų, kuriuose bus nuomojama apie 350 dviračių. Konkursas skelbiamas mainais į lauko reklamą, tad mums tai niekas nekainuos“, - antradienį žurnalistams kalbėjo A. Zuokas.

Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu derina konkurso įrengti automatinę dviračių sistemą nuostatas, savo žodį dar turės tarti miesto taryba.

Idėja sostinėje įrengti dviračių nuomos sistemą – sena. Apie tai dar užpernai kalbėjo sostinės vicemeras socialdemokratas Romas Adomavičius.

„Jau šią vasarą Vilniuje pradės veikti 21 dviračių nuomos punktas. Terminaluose iš viso būtų 200-250 dviračių. Nuomos punktai pirmiausia būtų įkurti centrinėje miesto dalyje ir senamiestyje -  maždaug 200-500 metrų atstumu vienas nuo kito“, - 2010 vasarą kalbėjo R. Adomavičius.

Konkursas įrengti dviračių nuomos sistemą sostinėje taip pat buvo skelbiamas 2010-aisiais, tačiau konkurse nepanoro dalyvauti nė viena bendrovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kritinė Masė

Kritinė Masė portretas
Kovo 30d., penktadienį, 18:00 Klaipėdoje, prie prekybos centro Big'as, įvyks šio mėnesio dviratininkų „Kritinė masė". Parodykim valdžiai ir automobilistams, kad dviratininkai yra pilnateisiai eismo dalyviai.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Pasvajokim, pasvajokim, jau šildymas pigiausias ir alga visiems po 6500lt. .O kas tie oranžiniai dviračiai, kur čia šuo pakastas, oranžinė revoliucija, ar vėl abra kadabra durneliams?

mulkis

mulkis portretas
Zuokai nemėtyk Vilniaus biudžeto pinigų. Verčiau imk pinigus už reklamą ir pildyk miesto biudžetą. Lietuviai dar nepriaugę važinėtis nemokamai dviračiais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių